• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slobodan Boda Ninković zbog supruge i ćerki rado opaše kecelju, a ovo jelo cela porodica obožava

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na pijaci ima "svoje ljude" - za sir, jaja, ribu, ali i konjsko meso od kojeg sprema omiljeni porodični specijalitet - tatar biftek

  • 2
Slobodan Boda Ninkovic

Foto-montaža: Shutterstock, ATA Images

Dramski umetnik Slobodan Boba Ninković briljira na pozorišnoj sceni, a ništa manje nije vešt ni u kuhinji. Važi za gurmana istančanog ukusa, a za sebe glumac kaže da gotovo ne postoji jelo koje ne bi probao. Posebno uživa u degustiranju najrazličitijih ukusa prilikom poseta egzotičnim destinacijama.

Čvarke i slaninicu od mangulice obožava, a zbog supruge Slavice i ćerki Anje i Nađe rado opaše kecelju. Na pijaci ima "svoje ljude" - za sir, jaja, ribu, ali i konjsko meso od kojeg sprema omiljeni porodični specijalitet - tatar biftek.

Iako konjsko meso nije "po svačijem ukusu", ovaj interesantan recept će vas sigurno oduševiti.

Mleveno meso posivelo

Foto: Pixabay

Konjski tatar biftek

Namirnice:

- 300 g konjskog bifteka,

- 2 sveža žumanceta,

- 1 čen (dobro usitnjen) belog luka,

- 3 supene kašike vorčester sosa,

- 1 supena kašika ljutog senfa,

- 1 supena kašika slatkog ili blagog senfa,

- 1 kašika kečapa,

- sitna morska so po ukusu,

- mleveni beli biber po ukusu,

- 1 kašika mlevenih kapara,

- 1 kašika mlevenih (dobro usitnjenih) kiselih krastavčića,

- ½ kašičice tabasko sosa,

- ½ čašice konjaka

Priprema: Izvaditi biftek iz marinade, procediti ulje i lagano nožem usitnjavati biftek, uklanjajući žilice. Zatim meso ponovo usitniti par puta. Dodati začine po gorenavedenom redosledu - prvo žumance, pa beli luk, pa vorčester… Redom utrljavati začine i sve mesiti ručno. Probati tatar s vremena na vreme da li je dovoljno začinjeno. Servirati sa puterom i prepečenim hlebom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Marija

    20. septembar 2019. | 16:25

    a crni lukac ??

    Podelite komentar