Omiljeni recept Sofije Rajović je savršena kombinacija slatkog i slanog
Zvezda serije "Istine i laži" voli neobične spojeve u kulinarstvu
Glumica Sofija Rajović za sebe kaže da je veliki gurman, uživa i u tradicionalnim i neobičnim ukusima, ali najveća slabost su joj slatkiši.
Ova strast koštala je vitke figure u nekoliko navrata, a uz nekoliko mudruih izmena u ishrani, uspela je da povrati liniju. Recept za vitak stas i zadovoljenje grumanskog nepca našla je u umerenosti.
U kulinarstvu voli neobične spojeve, pa neretko pripreme jela koja kombinuju slatko i slano. Na njenoj trpezi se često može naći piletina sa karijem, a kada želi nekoga da impresionira priprema lososa i to na ovaj način...

Printskrin: YouTube/Mind Over Munch
Losos u sosu od pomorandže
Namirnice:
1 kg fileta lososa,
50 ml maslinovog ulja,
3 kašike limunovog soka,
so,
biber.
Sos:
300 ml pomorandžinog soka,
80 g luka,
30 g ulja,
250 ml biljne pavlake,
20 g kapra,
1 kašičica gustina,
1 kašičica narezane pomorandžine kore,
1/2 kašičice belog bibera,
1 kašika mešavine suvih začina.
Priprema: Riblje filete pokapati limunovim sokom, malo posoliti i pobiberiti. Na zagrejanom ulju ih sa svake strane propržiti i staviti na toplo mesto. Na ulju kratko propržite luk iseckan na rebra, zaliti sokom od pomorandže i sa otprilike 100 mililitra vode. Zajedno kuvati oko pet minuta. Dodati iseckanu koru pomorandže, suvi začin, biber i kapar, koje je prethodno isprsn u hladnoj vodi. Kuvati još pet minuta i na kraju dodati gustin, razmućen u malo vode i pavlaku. Pustiti da još jednom provri. Toplu ribu preliti pripremljenim sosom i poslužiti.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
BralE
Kineski recept!
sremac
ako ona ovo spremi poljubicu je gde je niko nije poljubio .........u mom selu
Misirac
Glumica ali iz rokovnika i kataloga !