• 4

Gurmanska prasetina zalivena pivom po receptu Marka Živića

Glumac je majstor za gurmansku prasetinu, a evo u čemu je tajna savršenog pečenja

  • 4

Glumac Marko Živić koji briljira u ulozi kriminalca Vasilija Trnavca u jednoj od najpopularnijih domaćih serija "Senke nad Balkanom", a čije se emitovanje druge sezone iščekuje s nestrpljenjem, ljubitelj je tradicionalnih sprskih đakonija.

I mada danas češće ruča po kafanama, rado se seća studentskih žurki i prvih kulinarskih poduhvata.

Da je talenat za kuhinju, pokazao je na proslavi jedne Nove godine kada je napravio savršeno praseće pečenje. Tajna je, po njegovim rečima, u strpljenju u velikim količinama piva kojim se meso zaliva...

mlada prasetina

Foto-ilustracija: pixabay.com

Praseće pečenje zaliveno pivom

Namirnice:

- 1/2 praseta (7-8 kg), 

- so, 

- mast, 

- pivo

Priprema: Posoliti očišćeno prase spolja i iznutra, ostaviti neko vreme da upije so. Rernu zagrejati na najjaču temperaturu. Prase premazati mašću i odozgo ga politi malo vodom. Staviti da se peče. S vremena na vreme, preliti vodom i zalivati pretopom (tačnošću koja se nakupi u plehu) i pivom naizmenično. Kad lepo porumeni i uhvati se korica s gornje strane, okrenuti ga na drugu stranu. Prase je pečeno kada se kosti na nožicama odvajaju od mesa (u proseku, peče se 3 do 4 sata).

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima