• 4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Branko Kockica obožava domaću kuhinju, dan počinje hlebom i mašću, ali pasulj ne odbija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Omiljeni junak našeg detinjstva dan započinje kriškom reš pečenog hrskavog hleba premazanog mašću i posutog alevom paprikom, specijalitetom na kojem su odrasle brojne generacije

  • 4
Branko Milićević Kockica čorbast pasulj Foto: flickr/Ivana Sokolović, A. Nalbantjan

Iako je imao prilike da proba najraznovrsnije specijalitete širom planete, omiljeni junak našeg detinjstva Branko Milićević Kockica najradije gustira tradicionalna domaća jela.

Dan započinje kriškom reš pečenog hrskavog hleba premazanog mašću i posutog alevom paprikom, specijalitetom na kojem su odrasle brojne generacije.

Iako je vešt ribolovac, nije veliki ljubitelj ribe i morskih plodova. Uvek će se radije odabrati nešto masno i slano. Piletinu obožava, a čorbast pasulj nikada ne odbija.

pasulj Foto: Pixabay.com

Čorbast pasulj sa suvim mesom

Namirnice:

- 450 g pasulja,

- 2 šargarepe,

- 2 glavice crnog luka,

- 2 lovorova lista,

- 300 g suvog mesa,

- 1 kašičica crvene mlevene paprike,

- 1/2 kašičice mlevenog bibera,

1 kašika biljnog začina,

- 2 kašike brašna,

- 30 ml ulja,

- so

Priprema: 

Pasulj očistiti, oprati i potopiti ga u hladnu vodu uveče, pre kuvanja. Ujutru staviti da se kuva, pustiti da provri, pa kuvati oko desetak minuta pa procediti prvu vodu. Pasulj naliti toplom vodom, iseckati sitnije 2 glavice crnog luka pa dodati pasulju, kao i 2 lovorova lista, očišćenu i isekanu šargarepu. Dodati oprano suvo meso ili rebra. Kuvati oko sat i po do dva. Po potrebi nalivati toplom vodom (u zavisnosti od toga koju gustinu želite). Kad je pasulj kuvan, napraviti zapršku. Zagrejati ulje u tiganju, pa staviti brašno, propržiti (paziti da brašno ne izgori), prohladiti pa dodati mlevenu papriku. Dobro promešati, pa sipati u kuvani pasulj. Dodati suvi biljni začin i biber. Kuvati još 5 minuta i isključiti.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Душан Краишник

    3. oktobar 2019. | 16:33

    Е Бранко Бранко ,, моје дјетињство је са тобом прошло

    Podelite komentar

  • &

    3. oktobar 2019. | 17:24

    Moj drag lik.

    Podelite komentar

  • Nesa

    3. oktobar 2019. | 17:55

    Branko Kosckica.. odmah se setim jurnjave,fudbala,biciklo...neko lepo naivno destinstvo.Pa Nedeljni Zabavnik...pa cekamo koji ce film da puste..

    Podelite komentar