• 0

Recept koji je zgrozio kuvarice širom sveta: Da li biste vi spremili "jaja u kuglofu"? (FOTO)

Neki ga smatraju gastronomskim užasom, a drugi su mišljenja da je ovakva priprema vrlo praktična

  • 0

Kreativnost ne samo da je najčešće dobrodošla u kulinarstvu, već se i visoko ceni, ali ponekad je bolje držati se starih i oprobanih načina pripreme popularnih jela...

Recept koji je podelio mišljenja ljubitelja gastronomskih sajtova su zapravo kuvana jaja, ali na jedan veoma neobičan način.

Naime, nekome je palo na pamet da 20-ak jaja razbije u metalnoj posudi za kuglof. Prethodno posudu treba poprskati uljem, kako bi se jaja lakše odvojila od nje kada budu gotova. Zatim, kuglof staviti u "vruću kupku", odnosno u posudu sa ključalom vodom.

jaja

Foto: Pixabay.com

Veoma je važno da nivo ključale vode bude ispod ruba posude za kuglof, kako se voda ne bi prelivala u jaja. Nakon 20-30 minuta, jaja će biti tvrdo kuvana.

Deluje praktično, pa čak i dekorativno kad se jednom prevrne posuda i dobije belo-žuti kuglof. Ipak, posetioci društvenih mreža bili su zgroženi.

- Ne mogu da se oporavim koliko sam zgrožena - napisala je jedan korisnica na Fejsbuku, dok je druga bila nešto blaža, pa je izrazila sumnju da ne mogu biti baš toliko odvratna.

Oni koji su se upustili u ovu avanturu otkrili su da su jaja u nejvećem broju slučajeva završila u salati, ali i da nasuprot očekivanjima ne izgledaju nimalo lepo u formi kuglofa, zapravo tresu se poput pihtija.

Video: Ovaj rolat od piletine i slanine baca najizbirljivije goste u trans

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima