• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept koji je zgrozio kuvarice širom sveta: Da li biste vi spremili "jaja u kuglofu"? (FOTO)

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neki ga smatraju gastronomskim užasom, a drugi su mišljenja da je ovakva priprema vrlo praktična

  • 0
Jaja Foto: Twitter/itsmarshallb Jaja Foto: Twitter/itsmarshallb

Kreativnost ne samo da je najčešće dobrodošla u kulinarstvu, već se i visoko ceni, ali ponekad je bolje držati se starih i oprobanih načina pripreme popularnih jela...

Recept koji je podelio mišljenja ljubitelja gastronomskih sajtova su zapravo kuvana jaja, ali na jedan veoma neobičan način.

Naime, nekome je palo na pamet da 20-ak jaja razbije u metalnoj posudi za kuglof. Prethodno posudu treba poprskati uljem, kako bi se jaja lakše odvojila od nje kada budu gotova. Zatim, kuglof staviti u "vruću kupku", odnosno u posudu sa ključalom vodom.

jaja Foto: Pixabay.com

Veoma je važno da nivo ključale vode bude ispod ruba posude za kuglof, kako se voda ne bi prelivala u jaja. Nakon 20-30 minuta, jaja će biti tvrdo kuvana.

Deluje praktično, pa čak i dekorativno kad se jednom prevrne posuda i dobije belo-žuti kuglof. Ipak, posetioci društvenih mreža bili su zgroženi.

- Ne mogu da se oporavim koliko sam zgrožena - napisala je jedan korisnica na Fejsbuku, dok je druga bila nešto blaža, pa je izrazila sumnju da ne mogu biti baš toliko odvratna.

Oni koji su se upustili u ovu avanturu otkrili su da su jaja u nejvećem broju slučajeva završila u salati, ali i da nasuprot očekivanjima ne izgledaju nimalo lepo u formi kuglofa, zapravo tresu se poput pihtija.

Video: Ovaj rolat od piletine i slanine baca najizbirljivije goste u trans

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti