• 5

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ceo život smo pogrešno pravili jaja na oko: U tiganj ne treba stavljati ni puter, ni ulje!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jaja na oko na potpuno drugačiji način

  • 5
jaja na oko foto: pixabay.com

Uobičajeno je da pre prženja jaja u tiganj sipate malo ulja ili putera.

Međutim, kako bi jaja ispala savršena - neće vam biti potrebno ni jedno, ni drugo.

Pre svega, u tiganj je potrebno da sipate gustu pavlaku za kuvanje.

Da, dobro ste pročitali.

Ono što je još zanimljivije jeste da jaja na oko počinjete da pravite u hladnom tiganju.

Kako se on postepeno zagreva tako će se sastojci pavlake razdvajati u puter i mleko koje će pomoći belancetu da se polako isprži, ne izgori i karmelizuje.

Jaja sa pavlakom za kuvanje su potpuno drugačijeg i lepšeg ukusa! Isprobajte ih već danas.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • 😢😢😢

    10. oktobar 2019. | 10:11

    Da,da moja baba je imala pavlaku za kuvanje pre 40.god.Mrsite tu kucinu.Zagjes mast u tepsiji,tiganju pa bacis par komada da zacvrce I eto jajana oko.Ta vasa su metro jaja.

    Podelite komentar

  • Života

    10. oktobar 2019. | 10:12

    Ništa od toga, ja stavim slaninu ili šunku na prazan tiganj, kad lepo zamiriše ubacim jaja.

    Podelite komentar

  • Гидри

    10. oktobar 2019. | 10:25

    Ништа без мас'...

    Podelite komentar