• 14

Bizaran jugoslovenski recept koji se našao u "Velikom narodnom kuvaru" 1983. godine

Da li biste probali ovako nešto?

  • 14

Pomalo bizaran recept našao se u jugoslovenskom "Velikom narodnom kuvaru" koji je izdat 1983. godine u Ljubljani.

U moru tradicionalnih čorbi sa ovih prostora, našao se i recept za, prema rečima mnogih, ukusnu čorbu od golubova.

Oni koji su probali kažu da njen ukus neodoljivo podseća na piletinu, a na vama je da li ćete je probati budući da se u Srbiji gotovo nigde ne služi u restoranima.

Recept za čorbu od golubova:

Dva goluba očistiti od perja i droba (iznutrica) i iseći na četvrtine.

U šerpu staviti dve varjače masti ili maslaca. Kad se mast zagreje, dodati 1 vezu očišćene i na koturove isečene zeleni za supu.

Zelen na masti pržiti dok ne omekša.

Sada u uprženu zelen dodati golubje meso, dobro promešati, pa za vreme prženja nalivati toplom vodom.

Naposletku dodati još 1 litar vode, koliko je potrebno za čorbu.

Čorbu začiniti s 3 kašike kisele pavlake, 1 žumancetom i sokom od limuna, mada se čorba od golubova može služiti i bez začina.

Prijatno?

Video: Iz Bebanovog benda su ga izbacili jer je skuvao golubija jaja, sada se nalazi na putu iskupljenja

(T.T./Telegraf.rs)

Komentari

  • Duda

    Spremala deci kad su bili mali, super je. Corbicu a i pekla u rerni, onako cele.

  • Šator

    Trebalo je da dođu 1993 godine,pa da napišu, šta sve nismo jeli dok su nas pljačkali i u rat slali.

  • Da da

    Jela kad sam bila mala...

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima