• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Originalni ruski recept za moskovsku riblju čorbu: Pravi se od ribe koje ima i u Dunavu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako ste ljubitelj riblje čorba, ova je najbolja za vas

  • 0
moskovska riblja čorba foto: pixabay.com

Možda ne možete da obiđete Moskvu, ali svakako možete naučiti kako se pravi tradicionalna moskovska riblja čorba.

Od cele jesetre uzeti prvo glavu, staviti je u lonac, naliti vodom, dodati na koturove isečene šargarepe, koren od peršuna, crni luk, koje zrno bibera, 1 list lovora i dovoljno mirođije.

Sve to zajedno kuvati.

Kad je zeleniš dovoljno mekan, procedite čorbu, a svu zelen propasirajte i vratite nazad u čorbu.

Čorbu potom zapržite zaprškom od maslaca i brašna.

U zaprženu čorbu staviti pržene marinirane šumske pečurke, malo kapre, maslinke iseckane na kocke i male kisele krastavce isečene na koturove.

Sve to zajedno prokuvati, posoliti po ukusu i sad spustiti unutra ostale isečene i upola obarene komade jesetre, nekoliko komada mesa od obarenih rakova, soka od limuna, malo pirea od paradajza, ksele pavlake i najzad sitno isečen zeleni peršun.

Čorbu kuvati dok riblje meso ne bude sasvim mekano.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti