• 0

Originalni ruski recept za moskovsku riblju čorbu: Pravi se od ribe koje ima i u Dunavu

Ako ste ljubitelj riblje čorba, ova je najbolja za vas

  • 0

Možda ne možete da obiđete Moskvu, ali svakako možete naučiti kako se pravi tradicionalna moskovska riblja čorba.

Od cele jesetre uzeti prvo glavu, staviti je u lonac, naliti vodom, dodati na koturove isečene šargarepe, koren od peršuna, crni luk, koje zrno bibera, 1 list lovora i dovoljno mirođije.

Sve to zajedno kuvati.

Kad je zeleniš dovoljno mekan, procedite čorbu, a svu zelen propasirajte i vratite nazad u čorbu.

Čorbu potom zapržite zaprškom od maslaca i brašna.

U zaprženu čorbu staviti pržene marinirane šumske pečurke, malo kapre, maslinke iseckane na kocke i male kisele krastavce isečene na koturove.

Sve to zajedno prokuvati, posoliti po ukusu i sad spustiti unutra ostale isečene i upola obarene komade jesetre, nekoliko komada mesa od obarenih rakova, soka od limuna, malo pirea od paradajza, ksele pavlake i najzad sitno isečen zeleni peršun.

Čorbu kuvati dok riblje meso ne bude sasvim mekano.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima