• 15
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Samo ovako žene iz Italije spremaju neponovljiv sos za bolonjeze

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bolonjeze sos je verovatno najpoznatiji italijanski sos za testeninu

  • 15

Kao i za sva jela i za ovo postoje mnoge varijante, ali osnova bolonjeza je sos pravljen od mlevenog junećeg mesa i paradajza kojim se prelivaju špagete.

Da bi ovaj sos bio jedinstven u njega dodajemo mirise i arome koji ga čine jedinstvenim.

Ovo je recept pravih Italijanki koje su ga dobile od svojih majki i baki.

Sastojci:

- 1 kg mlevenog junećeg mesa

- 1 glavica crnog luka

- 3-4 čena belog luka

- 2 konzerve paradajz pelata

- Pola litre paradajza u tetrapaku

- 3 karanfilića

- Šaka iseckanog svežeg bosiljka ili kašika sušenog

- Kašika putera

- 2 kašike maslinovog ulja

- So i biber po želji

špagete bolonjeze Foto: Pixabay.com

Priprema:

Luk iseckati i propržiti na maslinovom ulju i puteru dok ne postane staklast. Dodati mleveno meso i čenove belog luka (ne seckati ih) i sve zajedno pržiti. Kada je meso pečeno dodati pelat i sok od paradajza, kafanfilić, so, biber. Dobro promešati pa ostaviti da se kuva još neko vreme. Na kraju kuvanja dodati iseckani bosiljak.

Prijatno!

(B.K./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • sale

    2. novembar 2019. | 20:44

    Totalno pogresan recept za pravi sos bolognese.Sos cini 2/3 juneceg i 1/3 svinjskog mesa.Propzi se na ulju crni luk, strukovi celera i sargarepa, zatim se doda meso pa belo vino, kada ispari dodaje se pelat 1l provrele vode sa povrtnom kockom. Kuva se na tihoj vatri oko 3 sata sa dodavanjem vode kada ista ispari.Moze se dodati i malo pancete ali NIKAKO bosiljak🤮

    Podelite komentar

  • Mixer

    2. novembar 2019. | 19:46

    čuj ne seku beli luk.

    Podelite komentar

  • goran

    2. novembar 2019. | 20:17

    Pre paradajza se dodaje crveno vino. Pozdrav

    Podelite komentar