• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ledene kocke koje volimo od detinjstva: Evo kako da ih napravite brzo i bez mnogo muke

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je osvežavajući i brz kolač, idealan za svaku priliku

  • 2
Ledene kocke Printksrin: Youtube/Kuhinja Sunčane Staze

Ledene kocke predstavljaju desert koji volimo od detinjstva i koji retko odbijamo da probamo. Sastoje se iz sočne čokoladne kore i ukusnog belog mlečnog krema, prelivenog čokoladom.

Evo kako da ih pripremite...

Sastojci:

Kora:

5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna, 1.5 kašika kakaa

Sirup:

250 gr šećera, 350 ml vode

Fil:

500 ml mleka + 100 ml mleka da se razmuti brašno i šećer, 9 kašika šećera, 9 kašika brašna, 250 gr margarina ili putera, 3 kesice vanilin šećera

Preliv:

100 gr mlečne čokolade, 3 kašike suncokretovog ulja

Ledene kocke Printksrin: Youtube/Kuhinja Sunčane Staze

Priprema:

Umutiti 5 jaja, 5 kašika šećera i 5 kašika brašna, dodati 1.5 kašiku kakaa. Sve to sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni Celzijusa 20 minuta. Pečeni kolač preliti sirupom od 350 ml vode i 250 gr šećera, koji je prokuvan i ohlađen.

500 ml mleka kuvati sa 3 kašike šećera, a posebno u 100 ml mleka rastopiti 6 kašika šećera i 6 kašika brašna. Tu masu sipati u proključano mleko i kuvati dva-tri minuta.

Umutiti 250 gr margarina sa 3 vanilin šećera, pa izmešati sa prohlađenim kremom. Dobijeni krem preliti preko pečenog kolača.

100 gr mlečne čokolade rastopiti sa 3 kašike suncokretovog ulja i preliti preko fila.

Pleh staviti u frižider da se ohladi. Ohlađen kolač seći na kocke.

U ohlađen kolač možete dodati i sezonsko voće ako želite: jagode, maline, višnje itd.

(Telegraf.rs/Dobrakuhinja.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Ona

    14. novembar 2019. | 19:59

    Ja fil kuvam sa pudingom sa ukusom slatke pavlake i umucenim maslacem.

    Podelite komentar

  • Jeca

    11. novembar 2019. | 00:31

    U fil obavezno narendanu koru limuna...

    Podelite komentar