• 52
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbima u organizovanju slave sve više u pomoć priskače ketering: Evo koliko će vas to koštati

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uštedećete živce, a da li ćete novac zavisi od vaših želja...

  • 52

Pripremiti slavu za više od desetak ljudi je često veoma naporno. Što zbog praktičnosti, ali i uštede vremena organizovanje slava se u poslednjih nekoliko godina značajno promenilo. Jedno je pak, ostalo isto - bogata trpeza.

Srećom, za one koji nemaju puno vremena postoji bezbroj keteringa koji će vam pomoći da dočekate goste sa bogatom i autentičnom trpezom.

Ipak, to je malo skuplja varijanta nego da pripremate slavu u sopstvenoj režiji, a cena zavisi ponajviše od toga koliko gostiju će vam doći, kao i da li je slava mrsna ili posna.

Da biste organizovali slavu za petnaestak gostiju potrebno je najmanje 15 hiljada dinara i to ako govorimo o skromnijoj varijanti.

kanapei s pastetom Foto-ilustracija: Pixabay.com

Na primer, ako želite kilogram koktel kanapee onda morate izdvojiti do 2.000 dinara, a kilogram suhomesnatih proizvoda za meze košta oko 3.000 dinara. Litar teleće čorbe je 800 dinara, a za kilogram sarmi ćete morati da izvojite 1.100 dinara. Posna varijanta je nešto jeftinija, a mrsni prebranac koštaće vas blizu 900 dinara.

Zavisno od toga koju salatu želite, varira i cena, a kreću se već od 500 dinara po kilogramu, pa naviše. Ruska salata je 1.000 dinara po kilogramu.

ruska salata foto: pixabay.com

Tu su i slavski kolači, pa ako želite mrsne sitne kolače moraćete da izdvojite od 1.200 do 1.500 dinara po kilogramu, a jedan restoran nudi i luks verziju već od 1.700 do 2.200 dinara.

Ko želi modernije kolače ima opciju da izabere mafine u svim oblicima i veličinama, a kreću se od 250 dinara po komadu.

A oni koji žele da impresioniraju svoje goste, mogu da kupe fontanu od čokolade dovoljnu da zasladi 50 ljudi po ceni od 13 hiljada dinara.

Koliko vas košta organizovanje slave?

Video: Pitali smo građane da li znaju kog datuma proslavljamo Svetog Savu (ANKETA)

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Kaja

    14. novembar 2019. | 21:34

    Naravno da priskace u pomoc ketering kada je slava prerasla u takmicenje sa svojim mogucnostima, idejama, sposobnostima iz godine u godinu. Jer zasto napraviti tri vrste jela kada moze 25, zasto zvati samo porodicu i najbolje prijatelje, kada mozes da pozoves i kurtu i murtu... Na slavama se psuje, jede kao pred strajk gladju, oduzima od alkohola itd, itd... Na zalost domacice koje svake godine spremaju kucu mesec dana pre i meseca dana posle slave padaju s nogu.. i mnogima od njih je samo pomisao na slavu mucan... To nece priznati nijedna, ali verujte da je tako... Ljudi, slava je da se familija i prijatelji okupe, pocaste, a ne bal gradonacelnika... ali ako smo poceli da preterujemo sa decijim rodjendanima zasto i sa slavom ne bi...generacija debilkovica...

    Podelite komentar

  • M.K.

    14. novembar 2019. | 21:12

    Krsna slava nije takmicenje ko bolje kuva ili ne kuva tj. servira. Dobre misli,Ikona,tamnjan kandilo molitva ,sveca ,zito ,slavski kolac i vino su naj bitnije.Postujes tog sveca zbog napretka tvoje kuce i tvojih ukucana.Slava Bogu za sve! ja slavim Svetog Nikolu zimski tj. Bozicni post. ❤

    Podelite komentar

  • Zika

    14. novembar 2019. | 19:17

    Zna se kako se slavi slava.Kakvi kanapei kakvi keterinzi.Tako slave novopeceni bogatasi i gresnici

    Podelite komentar