• 4

Zaboravite na hleb, ruska katlama od 5 sastojaka je nešto najukusnije što ćete ikada probati

Pravi se za manje od 40 minuta

  • 4

Katlama je vrsta ruskog hleba koji se pravi od beskvasnog testa, a odlična je opcija kada vam se zaista ne trči po ovoj hladnoći da kupite hleb.

Sastojci za 10 hlebića:

170 gr pšeničnog brašna (1 šolja 250ml)

100 ml mlake vode

pola kašičice soli

30gr maslaca

50ml maslinovog ulja za prženje

Priprema:

ruska katlama

foto: printscreen/youtube/Рецепты Бабушки Эммы

Pripremite sve sastojke za testo.

Sipajte vodu u jednu činiju i istopite so u njoj.

Dodajte malo po malo brašno i pravite testo.

Testo treba da bude glatko, ujednačeno. Umotajte ga u foliju i ostavite 10-15 minuta da nabubri.

Razvaljajte ga na brašnjavoj površini da bude maksimalno 1 do 2mm debelo.

Razvučeno testo namažite istopljenim maslaceom preko cele površine.

Urolajte testo u usku rolnu.

Izrežite je na 8 do 10 komada, svaki valjak da bude širok oko 3-4cm.

Svaki komad spljoštite i valjajte ga oklagijom u tanko kružno testo debljine 1-2mm.

Pržite na ulju sa obe strane u prethodno zagrejanom tiganju.

Izvadite i ostavite pitice na salveti da upiju višak ulja.

Topla katlama je slojevita i hrskava, posebno zato što je prethodno "razbijena" u nekoliko slojeva najfinijeg testa.

Može se služiti uz bilo koje jelo umesto hleba.

Najlepša je kada je još vruća.

Prijatno!

(T.T./Telegraf.rs)

Komentari

  • Olja

    Maslinovo ulje u rusiji?😒

  • Prutin

    Šta ovde može da bude ukusno ? Brašno , voda , so . Jedino što ga prži u ulju !

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima