• 0

Idealan dezert za hladne zimske dane: Napravite posne RUSKE KAPE koje su jednako ukusne kao i mrsne

Poslastica koja ne izlazi iz mode...

  • 0

Post traje do 7. januara, a do tada se možete zasladiti i posnim ruskim kapama, koje imaju punoću ukusa baš kao i njihova mrsna varijanta. Ovo je idealan popodnevni desert u ovim hladnim zimskim danima.

Potrebni su vam ovi sastojci...

Za biskvit:

- 200 ml kisele vode

- 200 g brašna

- 1 prašak za pecivo

- 50 ml ulja

100 g šećera

- 2 kašike kakaa

Fil:

- 4 kašike sojinog mleka u prahu

- 500 ml vruće vode

- 100 g šećera

- 1 vanilin šećer

- 3 kašike gustina (finog jestivog skroba)

- 3 kašike brašna

- 250 g posnog margarina

- 3 kašike prah šećera

- 100 g kokos brašna

Glazura:

- 100 g posne crne čokolade

- 2 kašike ulja ili kockica margarina

ruske kape, kolač, kolači

Printskrin: YouTube / Serpica

Priprema:

U činiju sipati brašno sa praškom za pecivo, dodati šećer, ulje kakao i kiselu vodu. Sve dobro izjednačiti.

Pleh 40 x 30 obložiti pek papirom i izliti testo. Peći na 200 stepeni oko 20 min. Istresti na drugi pek papir i skloniti donji papir.

Kad se ohladi kalupom vaditi krugove. U vruću vodu dodati šećer i ubaciti 4 kašike mleka u prahu i staviti na šporet.

Izmešati brašno i gustim sa vodom i kad provri dodati u mleko i dobro izjednaćiti žicom. Ostaviti da se sasvim ohladi uz često mešanje.

U plastični sud ubaciti omekšan margarin i 3 kašike prah šećer i dobro mikserom umutiti penasto. Kad se krema ohladi dodavati u margarin postepeno i sve izmiksati u glatku kremu.

Na jedan krug naneti malo kreme pa poklopiti drugim krugom i namazati okolo kolača i uvaljati u kokos.

Rastopiti čokoladu i na svaku kapicu staviti po jednu kašičicu.

Ostaviti da se ohladi i služiti.

Prijatno!

Video: Posni, zdravi, brzo se prave... Ovi kolačići su idealni za nedeljni doručak

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima