• 0

Recept za posni čokoladni mafin, ukusan slatkiš koji se priprema brzo i jednostavno

Vreme posta treba zasladiti nekom poslasticom

  • 0

Tačno je da ne možete da uživate u vašoj omiljenoj čokoladi, ali ima i prelepih posnih slatkiša koje možete da spremite za tili čas, baš kao što je to ovaj čokoladni mafin sa bademom i pomorandžom.

Sastojci:

- 200 g posne čokolade

- 100 g badema

- 50 g šećera

- 100 g brašna

- 100 g griza

- prašak za pecivo

- 200 ml bademovog mleka

- 150 ml soka od pomorandže

- 50 ml ulja

Jedinstveni  mafini sa tamnom cokoladomX

Foto-ilustracija: Pixabay.com

Priprema:

Sameljite badema i krupno izrendajte pola ohlađene čokolade. Prašak za pecivo umešajte u brašno, pa dodajte u to šećer i griz. Umešajte bademe i čokoladu. Zamesite testo sa mlekom i sokom, pa masu podelite u kalup za mafine (12 otvora, klasičan pleh za mafine).

Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.

Za glazuru, istopite preostalih 100 g čokolade sa 100 ml mleka, pa svaki mafin naopačke uronite u mešavinu da se natope. Služite prohlađene.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima