• 0

Orgazam za nepce: Kada probate ruske palačinke, posle njih više nikada nećete jesti obične

Prava praznična poslastica!

  • 0

Ovo su palačinke koje Rusi prave od bundeve, a dodaju i cimet. Kažu da nakon ovakvog specijaliteta nećete želeti da se vratite na tradicionalne palačinke.

Sastojci:

- 400 g bundeve

- 2 jajeta

- 170 g pšeničnog brašna

- 100 ml mleka

- cimet (po ukusu)

- pola kašičice praška za pecivo

- mleveni biber (po ukusu)

- so (po ukusu)

- ekstrakt vanile (po ukusu)

- 50 g šećera

- šećer u prahu (po ukusu)

Priprema:

1. Umutiti mleko, jaja, brašno, šećer, cimet, vanilin, so, biber i prašak za pecivo do homogene mase.

2. Narendajte bundevu, dodajte je u testo i dobijenu masu sameljite u blenderu do stanja kaše.

3. Pržite na ulju do zlatno smeđe boje.

4. Gotove palačinke pospite šećerom u prahu. Možete ih poslužiti sa medom, šlagom, kondenzovanim mlekom ili pavlakom.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima