• 1

Tajna francuskih kuvara: Da bi pire bio savršen, mora da sadrži ovo

Ovako se pravi najbolji krompir pire koji ste ikada probali

  • 1

I dok smo se mnogo puta zapitali dok smo jeli krompir pire u restoranu kako je smesa tako kremasta, a aroma savršena, ispostavilo se da postoji jedan trik u pripremi. Reč je o  kombinaciji sira i belog luka, sastojaka koji ovom jelu daju specifičan ukus.

Bilo da hoćete da napravite savršen prilog ili kompletno jelo od krompira, naš savet je da sledeći put obavezno isprobate recept francuskih kuvara...

Sastojci:

kilogram krompira

500 grama rendanog sira

2 čena belog luka

30 grama maslaca (možete koristiti i obično ulje)

kašika pavlake

so

biber

pire krompir

Foto-ilustracija: Pixabay.com

Priprema:

Skuvajte krompir, pa ga iscedite i ostavite nekoliko trenutaka da se sasvim malo ohladi. Potom dodajte sitno iscekan beli luk, pa izgnječite krompir u pire. Dodajte maslac i pavlaku i mutite dok se ne istope. Na red dolazi i izrendani sir – dodajte ga i i "lupajte" varjačom dok se ne sjedini sa pireom i ne postanu elastična smesa. Začinite i servirajte po želji.

Video: Da li biste pobegli od njega i njegove „prangije“? Potpuno je bezopasna

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Ivaba

    Ovo nema veze sa mozgom. Na kilo krompira pola kile sira? Kakvog sira? Ovde nešto sigurno nije u redu. Puno bi vas koštao ovakav pire i ne bi imao veze sa ukusom pire krompira.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima