Kolači koje je obožavao kralj Milan Obrenović, a danas ih volimo i mi: Salčići su čuvari tradicije

Pročitajte recept koji se prenosi s kolena na koleno

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Ona.rs.
Odgovor na komentar korisnika DK Čukarica
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • DK Čukarica

    21. januar 2020 | 15:06

    Drage moje dame, imam 65 godina, dakle mnogo i mnogo toga znam da spremam, ne mogu za sebe da kazem da sam super domaćica ali godinama sam stekla to "priznanje". Elem, jednom prilikom pozove me komšinica na kafu i na salčiće i tog trenutka sam sve ostavila i otišla taj kolač ne bih propustila. Na prelepoj tacni na kuhinjskom stolu sačekali su me salčići koje i danas to tvrdim u zivotu nisam videla lepše, ne, nisam bila ljubomorna ali mi ona nije "ličila" da ume da barata sa tim stvarima. Priznala mi je da joj dolazi majka u goste i da je zelela da je iznenadi. A iznenadjenje je bilo što nisu pravljeni od sala nego pola mast, pola puter, 3 zumanca, kisela voda, belo vino...Nje danas, nazalost više nema, ali čuvam uspomenu na tu divnu zenu moju Šumadinku i njene salčiće, probajte ako nemate salo nećete se pokajati

  • Milla

    06. januar 2020 | 15:22

    U mom kraju se salčići prave sa belim vinom, ovo ostalo je sve isto.

  • Biljana

    05. januar 2020 | 22:18

    Ovo je kolač broj jedan ( moj najomiljeniji) ,pa sve ostale poslastice idu za njim.Problem je naći salo a i dug je proces spremanja testa.Može da se napravi i od kupovnog lisnatog testa ali nije lep kao od testa sa salom.