• 1

Podiže imunitet i štiti zdravlje: Čudotvorna supa eliminiše prehladu za čas!

Glavni sastojci ove hranljive supe su korijander, đumbir i slatki krompir - batat

  • 1

Seme korijandera se koristi kao začin i dodatak mnogim jelima, a poznat je po višestrukim pozitivnim dejstvima na ljudsko zdravlje. Osim što čisti organizam od toksina i predstavlja prirodan lek za anemiju, ovaj začin sadrži posebna isparavajuća ulja i masne kiseline te štiti od uobičajene prehlade i gripa tokom zimskih meseci.

Pored korijandera. đumbir takođe predstavlja odličan saveznik u borbi protiv gripa, jer poseduje snažno anti-upalno svojstvo kao i antitusivno (umiruje kašalj).

Upravo zato rešili smo da vam otkrijemo recept za najzdraviju supu koja će podići vaš imunitet i pomoći mu da se snažno bori protiv bakterija i virusa tokom zimske sezone, kada je potrebno preventivno unositi što veći broj vitamina i antioksidanata.

Za pripremu ove supe potrebno je da odvojite samo 20 minuta, a sigurni smo da ćete biti oduševljeni sjajnim ukusom koji nastaje stapanjem najaromatičnijih povrćki i začina.

Sastojci:

1 kašika maslinovog ili kokosovog ulja

1 glavica crnog luka, očišćena i iseckana

1 kašika semenki komorača

1 veliki koren đumbira, očišćen i iseckan

3 čena belog luka, očišćenog i iseckanog

4 krompira - batata, srednje veličine (oko 800 gr), očišćenog i iseckanog na komadiće

½ kašike ljute papričice

sok od jednog limuna

200 gr zelja, spanaća ili blitve

rukohvat korijander, prethodno iseckanog

malo soli

Đumbir, Lekovito bilje, začini

Foto-ilustracija: Profimedia

Priprema:

Sipajte ulje u šerpu i zagrejte ringlu na srednju temperaturu. Potom dodajte crni luk, malo soli i dinstajte oko 10 minuta, sve dok luka ne omekša. Potom u šerpu sipajte seme komorača, đumbir i beli luk i kuvajte još tri minuta.

Sada dodajte slatki krompir i litar ključale vode. Sačekajte da provri, a zatim ostavite da se sve zajedno krčka još 20 minuta, odnosno dok slatki krompir ne omekša.

Sklonite supu sa ringle i umešajte ljutu papričicu, po svom ukusu, dodajte je malo po malo. Potom sipajte sok od limuna, dodajte zelje, spanać ili blitvu (po izboru) i mešajte sve dok ne bude skroz kuvano. Dodajte korijander i na kraju sve dobro izmešajte da se smesa lepo sjedini.

(Telegraf.rs/K.M.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima