• 0

Bez kuvanja i pečenja napravite čokoladni kremasti kolač za samo 10 minuta

Brz način života ženama ostavlja malo vremena koje mogu da provedu u kuhinji

  • 0

Uvreženo je mišljenje da su najukusniji kolači zapravo najkomplikovaniji, ali recept koji vam donosimo u nastavku će vas razuveriti u tome.

Čokoladni kremasti kolač se sprema brzo, ne peče se niti se bilo šta kuva, a evo sastojaka koji su vam potrebni:

- 300 g mlevenog keksa

- 150 g putera

- 500 g maskarpone sira

- 500 ml slatke pavlake

- 5 kašika krema (Nutele ili Eurokrema)

- 100 g čokolade za kuvanje

Priprema:

U istopljeni puter stavite keks i napravite kompaktnu masu koju ćete staviti u kalup za tortu prečnika 25 cm. Slatku pavlaku umutite mikserom, dodajte maskarpone sir i krem. Dobro sve umutite dok se smesa ne sjedini.

Preko kore od keksa i putera stavite ovu smesu pa kolač stavite u frižider da se ohladi i stvrdne. Kolač odozgo možete da prekrijete mrvicama čokolade, rendajući ostatak crne čokolade.

Prijatno!

(Telegraf.rs/B.K.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima