• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Domaće krofne su proveren recept: Nove ideje kojima možete obogatiti njihov ukus

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Slatkiši nikada ne izlaze iz mode, a sada svoju omiljenu poslasticu možemo začiniti na tako mnogo načina da uvek deluje kao potpuno nov specijalitet

  • 1
krofne Pixabay.com
krofne Pixabay.com/ Kada vam se jede nešto slatko - idealne su krofne

Svima nama se često jede nešto slatko, ali nemamo vremena da to spremimo i kupujemo gotove slatkiše koji nisu ni približno onako dobri kao domaći, piše lovetoknow. Ipak, postoji jedan recept koji je gotovo nepogrešiv i pravi izbor kada god ste u nedoumici oko toga šta da spremate. U pitanju su domaće krofne za koje vam nije potrebno ni mnogo vremena, a ni novca. Možete ih praviti na više načina, puniti ih omiljenim ukusima i začiniti ih brojnim prelivima koji će im dati posebnu draž.

Pročitajte recept za ovaj fenomenalni, svevremeni slatkiš.

Sastojci

  • 4 kašike putera, omekšanog
  • 1 šolja belog šećera
  • 3 jajeta
  • 2 šolje belog brašna, prosejanog
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica cimeta
  • 4-5 šolja masti za prženje

Instrukcije

1. Mešajte zajedno šećer i puter dok ne postanu kremasti.

2. Razbijajte jedno po jedno jaje.

3. Dodajte brašno, prašak za pecivo i cimet i lagano mešajte.

4. Mesite testo sve dok ne postane glatko i napravite od njega manje kuglice.

5. U velikoj posudi (kao što je šerpa za supu) zagrejte mast na 375 stepeni i polako ubacujte loptice od testa, jednu po jednu.

6. Pustite ih da se prže dok ne postanu zlatno smeđe boje.

7. Staviti ih da se cede na braon papiru

Krofne, Krofnice, kuhinja, testo, slatkisi, pecivo, kolaci, recepti Foto: Pixabay/ Krofne podsećaju na detinjstvo

Bušne krofne

Ovaj recept nije za pravljenje tradicionalnih krofni sa rupom u sebi, ali svakako ih možete napraviti pomoću testa.

1. Podmažite dno i razvijajte testo debljine oko 20mm.

2. Uzmite rezač za krofne (okrugli rezač sa rupom na sredini) kako biste ih presekli ili iskoristite vrh oštrice noža i slobodno napravite rupe na krofnama.

3. Pržite sve dok krofne ne postanu zlatno smeđe i ne počnu da plutaju, dva do tri minuta.

Možda ćete morati da ih pržite u serijama, kako ne biste pretrpali tepsiju i kako biste omogućili ulju da postigne određenu temperaturu izme��u serija.

Pravljenje punjenih krofni

Krofne možete puniti bilo čime što vam deluje primamljivo, od džema do krema. Napunite kesicu za punjenje svojim omiljenim ukusom i iskoristite čep da napravite rupu sa strane krofne i kroz nju je napunite omiljenim ukusom.

  • Napunite krofne ukusnim džemom od jagoda i pospite ih šećerom u prahu.
  • Džem od slanine može se činiti neuobičajenim, ali njegov slatko-slani ukus ide savršeno uz krofne. Prelijte ih javorovom glazurom, napravljenom od ¾ čaše čistog javorovog sirupa pomešanog sa ¾ čaše šećera u prahu.
  • Džem od rabarbare daje oštrinu ukusu krofni. Završite posipanjem cimetom.
  • Napravite krofne za odrasle i napunite ih želeom od kafe. Pospite ih šećerom u prahu ili sušenim kokosom.
  • Kremasti puding takođe može biti odlično punjenje za krofne. Možete ih mešati sa džemom ili želeom ili ih staviti same. Prelijte čokoladnom glazurom.
  • Ukoliko volite karamelu, onda krofne napunite ukusnim pudingom od karamele. Sa ovakvim ukusom nije potreban nikakav preliv.
  • Slatko-gorka marmelada je savršeno punjenje za krofne. Pospite cimetom.

Ukus doma

Bilo da uživate u običnim krofnama ili onim posutim šećerom u prahu, cimetom ili glazurom, domaće krofne su savršen izbor da zasladite čitavu porodicu. Zabavno ih je jesti isto onoliko koliko ih je zabavno i praviti.

Video: Veća faca i od Homera Simpsona: Pojeo 46 krofni za osam minuta!

B.K.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Vx

    29. februar 2020. | 14:59

    Pa jaja i ne možemo da razbijemo nego jedno po jedno.....

    Podelite komentar