• 13
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kuvar otkriva najveću grešku koju većina pravi u pripremanju pileće supe

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izbegnite ovu grešku i postanite stručnjak za kuvanje pileće supe

  • 13
Supa Foto: Pixabay

Pileća supa predstavlja prirodan lek protiv svih bolesti disajnih organa, a pokazalo se da sprečava proizvodnju neutrofila, belih krvnih ćelija koje praktično jedu bakterije i tako izazivaju upale i pojačanu proizvodnju sluzi,  a ujedno pomaže u oporavku celog organizma.

Iako se kuvanje supe čini kao najlakši kulinarski zadatak koji zahteva pripremu hranljivih namirnica i velikog lonca, istina je da zapravo priprema ovog toplog jela iziskuje malo veštine, iskustva, ali i par dobrih trikova uz pomoć kojih ćete postići savršenstvo ukusa.

Da bi ovo jelo zadržalo svoje lekovite sastojke, začini istančanu aromu, a mesto svoju sočnost, neophodno je da obratite pažnju na jedan element kuvanja - postupak obrade piletine.

Pileća supa Foto: Pixabay

Profesionalni kuvari tako savetuju da nikada ne bi trebalo da kuvate celo pile, a za to imaju dobro objašnjenje. U slučaju da ubacite celo pile u lonac prinuđeni da ste da duže vreme kuvate supu, kako bi se bataci obarili. Međutim, tako u suštini uništavate ukus prsa jer najčešće ona usled visoke temperature presuše.

Zato je savet za sve domaćice da izvade piletinu iz lonca nakon što pileće grudi dostignu temperaturu od 155 stepeni na termometru za meso. Potom isecite pile, odvojite prsa na stranu, a ostatak mesa (noge, krila, plećke) vratite u lonac.

Tek kada bataci budu skuvani, izvadite sve delove pileta i na kraju zgnječite deo mesa - od prsa i nogu. Vratite meso u lonac, a zatim dodajte testeninu, prezlu, rižu ili neku drugu namirnicu po izboru.

(Telegraf.rs/K.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Toza NS

    5. februar 2020. | 16:46

    A kad kuvate supu sa svinjskim mesom nikada nemojte kuvati celu svinju, u tome trik.

    Podelite komentar

  • Рј38

    5. februar 2020. | 17:28

    Најбоља супа је са пилећим леђима,шијом,доста шаргарепе,першуна и паштрнака,главицом лука.....и полако,на тиху ватру! Проверено!

    Podelite komentar

  • Marilovic daco

    5. februar 2020. | 17:06

    Samo domace seosko pile nista vise

    Podelite komentar