• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mladi kuvari iz Srbije i ove godine na kulinarskoj Olimpijadi u Nemačkoj

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mladi i talentovani kuvari Junior Chefs Club-a Srbija i ove godine će sa ponosom predstavljati boje naše zemlje na još jednom prestižnom međunarodnom takmičenju, a reč je o Kulinarskoj Olimpijadi koja se ovog puta održava Nemačkoj, tačnije u Štutgartu

  • 1
Junior Chefs Club Srbija Foto: METRO Cash&Carry/Dkit

Olimpijada traje od 14. do 19. februara 2020., a pored našeg tima za zlatnu medalju boriće se predstavnici čak 90 zemalja, koji će kroz pripremu jela imati priliku da predstave tradiciju i kulturu svojih zemalja.

Članovi tima Junior Chefs Club Srbija (JCC) do sada su učestvovali na čak četiri Olimpijade i četiri Svetska prvenstva u kulinarstvu, a kako oni kažu ono što je najvažnije za uspeh jeste maksimalna fokusiranost na krajnji cilj, profesionalan pristup zadatku, ali naravno i timski duh, talenat i kreativnost – a sve ovo njima svakako ne manjka.

Pored puno truda i talenta, za ovakva velika takmičenja potrebna je sveobuhvatna podrška, koju i ove godine pruža METRO Cash & Carry Srbija, kroz detaljne višemesečne pripreme koje organizuje i sprovodi sa mladim kuvarima Junior Chefs Club-a.

Rad u profesionalnom kulinarstvu zahteva mnogo zalaganja i veliku požrtvovanost, ali pre svega izrazitu ljubav prema ovoj profesiji. Svega toga svesni su predstavnici našeg tima, pa im tako ne predstavlja problem da za vreme priprema koje traju oko šest meseci, u kuhinjama provode i po 18 sati dnevno, kada im METRO HoReCa centar postaje druga kuća. Ovaj moderan prostor, opremljen mobilnim i fiksnim kuhinjama, kao i najsavremenijim kuhinjskim aparatima, idealno je mesto za zahtevne treninge i pripreme JCC tima za Olimpijadu.

- Junior Chefs Club Srbija uvek ima našu punu i bezrezervnu podršku, pre svega kroz svaki aspekt treninga i priprema za ovako važna takmičenja – bilo da je reč o stručnoj edukaciji ili prostoru i sredstvima za pripremu. Naravno, i ove godine ćemo sa velikom pažnjom ispratiti njihovo učešće na takmičenju – da li fizičkim prisustvom ili moralnom podrškom – bitno je da smo uvek tu uz njih - izjavila je Milica Aleksić, rukovodilac METRO HoReCa centra.

Kapiten takmičarskog tima Junior Chefs Club-a Srbija, Marko Komadina, istakao je da će od momenta kada se pojave na takmičenju dati sve od sebe da ostvare najbolji mogući rezultat, kao i da ima maksimalno poverenje u sve članove tima.

- Uloga kapitena je, kao i u drugim sportovima, da drži tim na okupu, da održava moral u timu i konstanto podstiče rad i disciplinu tokom samog treninga i celokupnih priprema za takmičenje - dodao je Komadina.

Mladi kuvari okupljeni oko Junior Chefs Cluba Srbije, uskoro će imati priliku da, uz podršku METRO-a, na svetskoj kulinarskoj sceni još jednom osvoje neku od medalja i pokažu svoj talenat i rad koji su uložili tokom prethodnih nekoliko meseci intenzivnih priprema.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Ja bre

    7. februar 2020. | 16:27

    Mogu sa sigurnošću da napisem da Nemacki kuvari ni blizu nasima nisu.ali ni blizu.Bio,radio,video....

    Podelite komentar