• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Džejmi Oliver otkrio trik za savršen bolonjeze sos: Vrhunski kuvari ga samo ovako prave

Vreme čitanja: oko 1 min.

Džejmi Oliver je veliki ljubitelj italijanske kuhinje i posebno uživa u pripremi tradicionalnih jela poput bolonjeza

  • 2
Bolonjeze sos Foto: Pixabay

Ljubitelj ste bolonjeza i volite kulinarska umeća čuvenog Džejmija Olivera? Onda ćete obožavati ovaj recept...

Sastojci:

  • ½ kg mlevenog junećeg mesa
  • ½ kg mlevenog svinjskog mesa
  • 50 grama dimljene slanine
  • grančica ruzmarina
  • 1 luk
  • 2 šargarepe
  • 2 celera
  • 2 konzerve pelata od 400 ml
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 800 ml vode
  • malo maslinovog ulja
  • so i biber po želji
Bolonjeze sos Foto: Pixabay

Priprema:

U lonac sipajte malo maslinovog ulja i dodajte sitno iseckan ruzmarin. Nakon nekoliko minuta dodajte slaninu izrezanu sitne komade.

Sledeći korak je da dodajte mlevenu junetinu i svinjetinu. Sve zajedno dinstajte i mešajte oko deset minuta, odnosno sve dok meso ne omekša i ne dobije smeđkastu nijansu.

Sada iseckajte luk, šargarepu i celer. Pripremljeno povrće dodajte u lonac i dinstajte dodatnih deset minuta.

U pripremljenu smesu ulijte pelat i sipajte paradajz pire, a zatim pustite da se sve zajedno kuva oko sat i po.

Gotov sos koristite kao preliv za špagete ili neku drugu testeninu. Jelo može poslužiti uz malo narendanog parmezana.

Prijatno!

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Wtf

    3. mart 2020. | 15:23

    Ja stavljam vino crveno i malo vode probajte odlično je ...to sam načula u jednom Italijanskom restoranu u Milanu 👏🙂😜

    Podelite komentar

  • Pametnica

    21. mart 2020. | 10:45

    Od svega toga imam samo špagete.🤪🤥

    Podelite komentar