• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako nema kvasca: Lepinja iz tiganja se jednostavno priprema, a iznenađujuće je ukusna

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za lepinju bez kvasca

  • 2
Lepinja

Printskrin Instagram / greenchgrin

Ukoliko ste nakupovali velike zalihe brašna i ne znate kako da ga upotrebe jer nemate kvasac, savetujemo da isprobate naš odličan recept za lepinjice koje se spremaju u tiganju.

Sve što vam je potrebno su osnovne namirnice - brašno, so, prašak za pecivo, maslinovo ulje, voda i začini.

Oni koji su isprobali ovaj recept tvrde da su lepinje izvanrednog ukusa i da se mogu jesti i sutradan, dovoljno je samo da ih zagrejete u mikrotalasnoj pećnici ili rerni.

Sastojci:

 

300 g pšeničnog, ražanog ili integralnog brašna

200 ml vode

1 kašičica soli

1 kašičica praška za pecivo, po želji dodati začini, npr. origano i malo timijana

1 kašika maslinovog ulja

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Monika Rahimi (@ernaehrungsberatung_rahimi) on

 

Priprema:

 

Sipajte brašno u posudu, dodajte prašak za pecivo, so, maslinovo ulje, vodu, i po želji začine. Zamesite glatko testo, a potom pripremljenu smesu prekrijte krpom i ostavite da odstoji oko 15 minuta kako bi se testo lepo podiglo.

Napravite kuglice od testa i oblikujte lepinje.

Na kraju je potrebno da ugrejete ulje, stavite lepinjicu u tiganj. Kada se lepo isprži, okrenite je na drugu stranu.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Licemerka

    25. mart 2020. | 14:58

    Arapi tako jedu...

    Podelite komentar

  • Biljka

    25. mart 2020. | 16:21

    A moze i ovako: 500 gr brasna Prasak za pecivo Kasicia sode bikarbone, so Malo mlake vode Pomesati brasno, prasak za pecivo, so soda bikarbona napraviti udubljenje u posudi od tih sastojaka, sipati mlaku vodu uz postepeno mesanje rukom do god ima brasna. Da ne bude niti retko a ni gusto. Posuti brasnom radnu povrsinu, pa dalje mesiti dobro, iprekriti krpim i ostaviti da se odmara dok se rerna dobro ne zagreje. Smanjiti temperaturu rerne, a testo koke je bilo na radnoj povrsini okrenuti na gore , premazati uljem pimesano sa malo vode i jos malo osraviti da odstoji, par minuta,, prebaciti u okrugli pleh i peci na 180 stepeni. Prijatno!

    Podelite komentar