• 4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki narodni kuvar iz 1983. godine krije 3 recepta koja će vam momentalno osnažiti imuni sistem

Vreme čitanja: oko 1 min.

U pitanju su recepti za 3 supe koje su pravi izvor zdravlja

  • 4
Supa od povrća Foto: Pixabay

U vreme epidemije korona virusa u Srbiji, stručnjaci apeluju da bi na svaki mogući način trebalo da jačamo imuni sistem koji je ključan u odbrani od bolesti Covid-19.

Ipak, malo ko zna da bi odgovore trebalo potražiti u Velikom narodnom kuvaru iz 1983. godine koji krije više nego korisne recepte.

Pogledajte kako da jednostavno napravite neku od ove 3 supe koje se preporučuju na dnevnoj bazi:

Supa od sirovog belog luka

Supa Foto: Pixabay

Sitno iseckati nekoliko češnjeva belog luka i staviti u posudu u kojoj će se servirati supa. Dodati 1 kašiku ulja, malo bibera i soli i dobro mešati. Izmešano preliti vrelom vodom i dodati 100 grama kisele pavlake.

Supa za bolesnike

Supa, čorba Foto: Shutterstock

Izrezati krto meso od teletine ili govečeta na tanke režnjeve i slagati ih jedne preko drugih u široki lonac za supu. Malo posoliti i naliti vodom toliko da ogrezne. Pokriti lonac tanjirom na kojem uvek treba da ima vode, a meso treba da se lagano krčka 6 sati. Poslednjih 10 minuta neka jako vri, a zatim supu procediti kroz belu krpu.

Od 2kg mesa dobiće se dve trećine ili tri četvrtine litra dobre supe, lepe boje i okrepljujuće sadržine.

Supa od cvekle

sos supa od paradajza Foto-ilustracija: pixabay.com

Izabrati mlade cvekle, ali obratiti pažnju da sve budu jasnocrvene boje. Jedan kilogram cvekle oprati, naliti vodom i dodati luk, peršun i malo majčine dušice. Sve ovo kuvati i, kada cvekle budu mekane, oljuštiti ih i propasirati. Razblažiti cveklu jakom supom, skuvati je i začpiniti žumancetom. Na kraju dodati komad maslaca.

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • DARKO 100%

    30. mart 2020. | 12:59

    Imunitet se stvara godinama od rodjenja a ne kad predjes polovinu svog zivota,hranu treba jesti shodno godisnju doba ,zimi se jede jaca hrana,a leti laksa,moc fizicke aktivnosti ,bilo kakve to moze i biti rad ruku prstiju,od malena deca treba da zive punim plucima i da osete zivot oko sebe sve ono prirodno sto nas okruzuuje i sto je deo nas naseg okruzenja,odlazak u Borovu sumu inace u sumu i na planinu jer planina je izvor zdravlja,izvor cistog vazduha ,izvor lekovitog bilja,izvor ciste hladne planiske vode,u ovo vreme sada treba jesti supu staru kokosi,jer ona godinama deponuje antitela koja se uspesno bore protiv gripoznih stanja,praziluk je zdrav,teleca jetra,i namernice koje su bogate cinkom i bakrom,zivite punim plucima a ne da zivite pod staklenim zvonom

    Podelite komentar

  • JO

    30. mart 2020. | 13:06

    Ne postoji ništa na svetu što može da se pojede ili popije i da momentalno osnaži imuni sistem. Na tome se radi zdravom ishranom i životom na duge staze. Da postoji ne bi svi kupovali respiratore nego bi svi srkali čudotvornu čorbicu.

    Podelite komentar

  • DARKO 100%

    30. mart 2020. | 12:38

    Danas je najbolje jesti supu od pere detlica😂

    Podelite komentar