• 6
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Provereni trik da vam nijedno uskršnje jaje ne pukne tokom kuvanja

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkrivamo kako da jaja budu potpuno skuvana, a da ne popucaju tokom kuvanja

  • 6
Jaja Foto: Pixabay

Ljuska jaja treba da bude neoštećena kako biste ih lepo ofabali i imali lepa jaja na trpezi za predstojeći Uskrs.

Kada su jaja hladna onda češće pucaju u kontaktu sa toplom vodom, zato za početak izbegavajte da ih čuvate u frižideru pre farbanja. Neka budu na sobnoj temperaturi pre nego ih stavite u vodu.

Takođe, dobro bi bilo da jaja budu stara nekoliko dana, jer ih je lakše ih skuvati i očistiti.

Kako biste sprečili da vam jaja puknu tokom kuvanja, sve što vam treba su peškir i soda bikarbona.

Peškir postavite u veliku šerpu koju ste odredili za kuvanje, nežno poređajte jaja koja će zauzeti mesto među naborima.

Jaja Foto: Pixabay

Napunite lonac vodom i dodajte  četvrtinu kafene kašičice sode bikarbone. Preklopite peškir preko jaja.

Uključite ringlu na srednju jačinu i čekajte da voda počne da vri, a onda još malo smanjite vatru i kuvajte tako na tihoj vatri sve dok jaja ne budu gotova.

Video: Treba vam ideja za farbanje jaja? Ova devojka to radi fenomenalno

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Pametnica

    16. april 2020. | 18:44

    Upalite rernu????🤦‍♀️

    Podelite komentar

  • Dragana

    16. april 2020. | 20:16

    Evo saveta kako da vam jaja ne puknu prilikom kuvanja. Jaja da budu na sobnoj temperaturi, staviti ih u vodu, takodje sobne temperature pa kuvajte na umerenoj vatri (potrudite se da serpa bude dovoljno velika da se jaja ne sudaraju, cak ako je potrebno kuvajte iz vise puta) dok voda ne provri. Kad provri, sklonite jaja i poklopite. Tako poklopljena u vrucoj vodi treba da stoje 10-15 minuyta. Jaja ce biti odlicno, tvfdo kuvana a ni jedno nece biti razbijeno. Godinama ovako kuvan jaja za Uskrs i uvek je bez greske

    Podelite komentar

  • y

    16. april 2020. | 19:13

    Ni u ludilu da jaja kuvam u rerni.

    Podelite komentar