• 3
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Picerija sa dugom tradicijom objavila vanvremenski recept za najukusniju picu margaritu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za slasnu margaritu u kućnim uslovima

  • 3
pica, margarita Foto: Pixabay.com

Lanac restorana Pica Express podelio je svoj recept za obožavanu picu margaritu, prenosi Metro.

Gotovo da ne postoji osoba na svetu koja ne voli picu, a dok smo još savetovani da ostanemo kod kuće, poznata picerija iz Velike Britanije otkrila je recept za omiljenu picu Margaritu.

Sve počinje od savršene baze koja treba da bude tanka, hrskava i ukusna. Zatim dolaze jednostavni, ali bogati ukusi bosiljka, rastopljene mocarele i paste od paradajza.

Vanvremenski recept nalazi se na meniju Pizza Express-a još od 1965. godine, a koraci nisu teški za slediti.

Vreme pripremanja 40 minuta.

Sastojci:

- 150 ml tople vode

- 1 kašika šećera

- 15 g svežeg kvasca (ili dve kašike suvog kvasca)

- 225 g običnog brašna (plus dodatak za rad)

- 1,5 kašičica soli

- maslinovo ulje

- 80 g paste od paradajza

- 70 g mocarele (ili bilo kojeg sira)

- bosiljak

Priprema:

Zgerejte rernu na 230 stepeni. Izmrvite kvasac u toploj vodi i dodajte šećer. Ostavite da smesa stoji 10-15 minuta na toplom mestu dok se na površini ne razvije pena.

Prosejte brašno i so u veću posudu za mešanje i u sredinu ulijte smesu kvasca i maslinovo ulje. Pobrašnite ruke i rukama polako izmešajte dok se sastojci ne sjedine.

Mešajte testo 10 minuta dok ne postan glatko, svilenkasto i meko.

Stavite testo u podmazanu posudu, pa premažite paradajzom. Nakon toga rasporedite mocarelu, zaćinite origanom i biberom, pa prelijte i malo maslinovog ulja. Pecite u rerni 10-15 minuta dok se sir malo ne oboji. Kada bude spremna, stavite bosiljak na vrh i servirajte.

Video: Srbi uče svet kako se pravi pica u izolaciji

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Luka Crnogorac

    21. april 2020. | 17:39

    Uh sto volim picu 😉

    Podelite komentar

  • OVERRATED

    21. april 2020. | 17:49

    britanci prave picu mozda italijani imaju recept za shepards pie

    Podelite komentar

  • Aca No1

    22. april 2020. | 06:06

    Ispeći picu na 230 stepeni? Hmm, ne bi baš išlo. I 250, koliko obično rerne dostižu, je malo. A još i biber? Neko je ovde previše gledao nindža kornjače.

    Podelite komentar