• 3
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Eto ideje za 1. maj: Čuveni Gordon Remzi otkriva sjajan način da pripremite šnicle kod kuće

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Škotski kuvar Gordon Remzi otkriva kako se pravilno sprema šnicla

  • 3
Šnicla Foto: Pixabay

Jedan od najpoznatijih kuvara na svetu Gordon Remzi, snimio je video klip u kome je otkrio tajnu savršeno pržene šnicle, koja se zapravo stoji u poštovanju osnovnih kulinarskih pravila.

Remzi je takođe otkrio da je najveća greška, koju većina ljudi pravi, zapravo to što ne dozvole mesu da "odstoji".

Koje je sve trikove za pripremu savršenog mesa otkrio čuveni kuvar, saznajte u nastavku:

Meso treba da odstoji na sobnoj temperaturi

- Izvadite meso iz frižidera i ostavite ga da odstoji najmanje 10 minuta pre nego što počnete da ga spremate - kaže Gordon.

Na ovaj način ćete biti sigurni da će se meso ravnomerno ispržiti, tako da nikako nemojte da propustite ovaj korak.

Ne zaboravite da ga začinite

- Dobro začinite meso jer će ono izgubiti 35 odsto začina onog trenutka kada ga stavite u tiganj. Prvo sipajte so i biber i dodajte začine po izboru. Zatim meso ponovo začinite pre nego što ga stavite u tiganj - savetuje slavni kuvar.

Što više začina stavite na meso, to bolje. Ramzijeva preporuka je da koristite beli luk, timijan i ruzmarin.

Šnicla Foto: Pixabay

Stavite malo maslaca u tiganj

Ovako ćete postići bogatiji ukus. Stavite malo maslaca u tiganj pre nego što izvadite meso. Šniclu obavezno premažite maslacom sve dok on ne postane karamelizovan.

- Maslac će dati blago orašast ukus šnicli - kaže Ramzi.

Ostavite meso da odmori

Da bi se stabilizovali sokovi u mesu, a vaša šnicla ostala sočan, svaki komad je potrebno da "odmori'"

- Ako pustite da se odmori, meso će biti mnogo sočnije - savetuje profesionalni kuvar.

Video: Preukusno: Smesu za ćevape urolao je oko limenke piva i bacio na roštilj!

(K.M./Telegraf.rs)

.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Zeljko

    29. april 2020. | 06:58

    Ma daj....ako vi Srbi neznate napravit rostilj,tko onda zna.

    Podelite komentar

  • Ana

    29. april 2020. | 12:32

    1.Maj je petak dan posta

    Podelite komentar