• 0

Slani mafini koji se prave očas posla: Kada se tikvice i sir spoje, nastaje pravo zadovoljstvo

Gotovi za 35 minuta!

  • 0
Slano, mafin, tikvice, jelo

Foto: Shutterstock

Zašto volimo mafine? Zbog toga što se brzo pripremaju, bilo da su slani ili slatki.

Evo recepta za slanu varijantu.

Sastojci i priprema:

– 2 jajeta
– 50 ml ulja
– 150 g sitnog sira
– 1 – 1,5 kašičica soli (zavisi koliko je sir slan)
– 350 g izrendane tikvice (ne guliti)
– 100 g izrendane šargarepe
– 300 g brašna
– 1 kašičica praška za pecivo
– susam

Priprema:

Umutiti jaja, dodati sve navedene sastojke. Izmešati, peći u podmazanom kalupu za mafine oko 35–45 minuta na 200 stepeni.

Video: Sniker mafin - praznična a zdrava poslastica

(Telegraf.rs/Stvar ukusa)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima