• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tradicionalni recept sa Hilandara: Posle ovakvo pripremljenog krompira, pomfrit pada u drugi plan

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naučite kako se pravi pekarski krompir sa limunom

  • 0
hilandar recept foto: Shutterstock/Pixabay

Recept za pekarski krompir sa limunom preuzet je iz knjige Onufrija Hilandarca "Svetogorski kuvar" u izdanju Lagune.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • so
  • lovor
  • 1,5-2 dl maslinovog ulja
  • mleveni biber
  • origalno
  • peršun
  • sok od 2 limuna

Priprema:

Oljuštite i operite krompire. Zasecite ih unakrst, ali nemojte ih preseći na komade. U svaki rez ubacite po jedan lovorov list. Poređajte ih u pleh, a zatim ih pospite solju, biberom i origanom. Prelijte preko njih maslinovo ulje. Sipajte u pleh i dve šolje vruće vode.

Pecite u rerni na 250 stepeni. Kada tečnost uvri, a krompiri postanu rumeni, dodajte limunov sok i vratite pleh u ugađenu rernu na još nekoliko minuta.

U zavisnosti od ukusa, možete dodati tucanu papriku i beli luk.

Video: Kako izgleda Hilandar iznutra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti