• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trik da bajat i skoreo hleb postane svež: Mek i ukusan, kao da ste ga upravo kupili u pekari

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovu caku ćete sigurno od sada koristiti

  • 2
Hleb

Foto: Pixabay

Jedna žena je na internetu podelila svoj „čudesni“ trik za omekšavanje bajatog hleba - a sve što vam treba je voda,

Da biste vratili svežinu hlebu, stavite ga prvo pod slavinu, odnosno tekuću vodu, a zatim ga prebacite u prethodno zagrejanu rernu.

Ostavite ga da se osuši. Za nekoliko minuta hleb će ponovo postati svež i spreman za jelo.

Postoji samo toliko vrsta testa  koje mogu da čuvam u zamrzivaču, ali moja deca nisu obožavaoci odmrznutih peciva. Moja mama mi je rekla trik koji je koristila godinama unazad, i on zaista uspeva. Sve što treba da uradite je da stavite hleb ispod slavine, dobro ga pokvassite, zatim ga na nekoliko minuta gurnete u rernu. Iskreno, hleb će biti kao da ste ga upravo kupili u pekari - tako svež, tako ukusan - napisala je ova domaćica na Fejsbuku.

Kada je reč o temperaturi, najbolje je da rernu zagrejete na 200 stepeni Celzijusa.

Hleb

Foto: Pixabay

Ukoliko vas zanima kako još možete da produžite svežinu hleba i iskoristite bajat hleb, obavezno pročitajte i sledeće savete:

Hleb čuvajte u smeđim papirnim kesama na sobnoj temperaturi. 

Nikada ne čuvajte hleb u frižideru

Zamrznite deo hleba, ako ne možete da pojedete ceo.

Od ustajalih kriški hleba napravite hlebne mrvice.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Goran F

    29. maj 2020. | 17:52

    To je provereno i sigurno tačno , mi u našoj kući tako isto radimo sa starim hlebom .Probajte ✔️

    Podelite komentar

  • Pametnica

    29. maj 2020. | 15:51

    Neko pametan je izmislio TOSTER!😜

    Podelite komentar