• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potpuno besplatan trik pomoću kojeg će vam povrće ostati sveže čak mesec dana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Genijalno rešenje...

  • 3
Povrće Foto: Pixabay

Ako ste ljubitelj povrća, onda vam se sigurno mnogo puta desilo da bacite šargarepu, celer, paradajz i krastavac koji su se bukvalno preko noći osušili u frižideru. 

U toku je sezona svežeg povrća, koje bi trebalo svakog dana da bude zastupljeno na našoj trpezi.

Iako je veoma zdravo, mnogi ljudi izbegavaju da kupuju pojedinu vrstu povrća, poput šargarepe i celera, jer se ono brzo kvari. A niko ne voli da jede ove namirnice kada omekšaju, promene boju i ukus.

Otkrićemo vam tajnu kako da održite povrće svežim, a sve što vam je potrebno su tegla i voda. 

Za početak pronađite veću teglu. Sipajte vodu i potopite celer i šargarepu. Celer će moći da traje dve nedelje, a šargarepa čak mesec dana.

Da bi ovaj genijalan trik bio efikasan važno je da svakodnevno menjate vodu, a teglu da držite sve vreme u frižideru.

Mnogi ljudi koji su isprobali ovu tehniku za produžavanje svežine kažu da je zaista odlična i da povrće zadržava aromu i svoju prirodnu teksturu. 

Na ovaj način šargarepa i celer će moći da traju nedeljama, ali nije sigurno da li ova metoda može da se primeni i na drugu vrstu povrća.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Kaca

    3. jun 2020. | 21:32

    Odlicna ideja.Danas sam ocistila sargarepu,paskanat,koren persuna i celer i stavila u tegle.Nalila sam sa vodom,koja preciscena od hlora i ostalih necistoca iz optimum aparata.Sigurna sam da necu morati svaki dan da menjam vodu,a sve ovo povrce u nedelju ce zavrsiti u supi.

    Podelite komentar