• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

I kroz istoriju je usrećivao ljude: Zašto je ceo svet tražio baš ovaj recept za vreme karantina?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svi su želeli da probaju čuveni hleb od banane

  • 0
hleb kolač od banane foto: pixabay.com

Gugl je nedavno objavio listu 10 najpopularnijih recepata koje su korisnici pretraživali tokom karantina. Među njima je bio i recept za hleb od banane.

Potraga za receptom za hleb od banane dostigla je 2,7 miliona u SAD, što je više od 800 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, što ga čini drugim najpopularnijim receptom. Prvi je piletina.

Inače, zanimljivo je da hleb od banane ima istorijsku pozadinu. Recept za ovaj hleb objavljen je prvi put u SAD 1933. godine tokom perioda velike depresije. Iz nekog razloga čini se da hleb od banane ima mogućnost da oraspoloži ljude u teškim vremenima.

Takođe, banana je jedna od namirnica koja nas može da nas "podigne" jer je bogata tritofanom, proteionom koji naš orgnaizam pretvara u serotonin, hormon sreće.

Recept za hleb od banane:

hleb kolač od banane foto: pixabay.com

Za pripremu ove poslastice potrebno je pet banana, kašika kondezovanog mleka i 3,5 šolja brašna u koje treba da sipate malo praška za pecivo. U zavisnosti od ukusa možete dodati čokoladne mrvice koje će dati kola;u dati slatkoću.

Priprema:Jednostavno pomešajte banane, mleko i brašno, a potom smesu sipajte u posudu obloženu pek papirom. U veliki pleh sipajte vodu dubine oko 3 cm, a potom postavite posudu sa kolačem. Kolač pecite oko dva sata na srednjoj temperaturi da bi se iznutra lepo ispekao.

hleb kolač od banane foto: pixabay.com

Nakon što kolač bude gotov, prekrite ga krpom kako bi zadržao vlagu.

Kolač možete dekorisati šećerom u prahu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti