Vreme čitanja: oko 1 min.
Ovakve mlade krompiriće još niste jeli! Najukusniji recept, uspeva baš svaki put
Vreme čitanja: oko 1 min.
Zar ima nečega ukusnijeg kad dođe proleće?
Topli prolećni dani ne mogu se zamisliti bez mladih krompirića. No, da li ste nekad krompire pekli ovako? Vrlo je jednostavno, a toliko ukusno da ćete prste polizati.
Krompiri mogu da se pripremaju na mnogo načina, a jedan od omiljenijih je upravo ovaj recept. Tajna se krije u fenomenalnoj aromi, odnosno kombinaciji senfa, meda i ruzmarina.
Potrebni sastojci:
Mladi krompir
Morska so
Biber
Maslinovo ulje
Kašika senfa
Kašičica meda
Ruzmarin
Priprema:
Prvi korak: Operite krompir, isecite ga na male komade i sipajte u pleh. Dodajte so, biber i ruzmarin, po ukusu.
Drugi korak: U veću posudu sipajte kašiku senda i kašilicu meda, dodajte malo maslinovog ulja. Dobro izmešajte, a zatim pripremljenu smesu pospite preko krompira. Sada slobodno izmešajte krompire, kako bi sa svih strana upili ovaj sos.
Treći korak: U prethodno zagrejanu rernu stavite krompire da se peče. Biće potrebno oko 40 minuta da krompirići dobiju zlatkastu boju, a najbolje bi bilo da nakon 25 minuta promešate krompire.
(K.M./Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.