• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bez pečenja, bez previše truda: Mermerni čizkejk sa čokoladom je pravi hit među domaćicama

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mnogi kažu da je bolji od običnog čizkejka

  • 0
Čizkejk Printskrin Instagram/eatingwithels

Ako ste ljubitelj čokoladnih poslastica, a tražite lak i brz recept za kolač koji uspeva baš svaki put, onda ste na pravom mestu. Otkrivamo vam recept za mermeni čizkejk koji će vas sigurno oduševiti.

Sve što vam je potrebno je nekoliko namirnica za pripremu, koje možda imate već kod kuće.

Osnovu predstavljaju maslac, crna i bela čokolada, kao i mrvljeni keks.

Kolač ne zahteva posebne kulinarske veštine, a brzo se priprema upravo zato što se ne peče.

U nastavku vam otkrivamo kako se sprema ovaj preukusan kolač...

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Angela D 🇮🇹🇺🇸🍝 (@heavenonthetable) on

Sastojci:

  • 11/4  šolja izmrvljenog keksa
  • 80 g istopljenog maslaca
  • 500 g krem sira
  • 1/4 šolje kristal šećera
  • 1 kafena kašičica želatina rastvorenog u 1/4 šolje vode
  • 100 g otopljene crne čokolade za kuvanje
  • 100 g otopljene bele čokolade za kuvanje
  • 1 šolja slatke pavlake

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Karen Lippold (@gourmetbykaren) on

Priprema:

Pomešajte mrvljeni keks i maslac, pa rukom sjediniti i formirati koricu u okruglom kalupu za torte.

U odvojenoj posudi umutiti krem sir i šećer, mutite sve dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte želatin i dobro izmešajte.  Podelite smesu na dva dela.

U jednu polovinu dodajte otopljenu crnu čokoladu, a u drugu belu čokoladu.

Smesu sipajte na koricu od keksa, a zatim je dobro promešajte pomoću viljuške kako biste postigli izgled mermera.

Čizkejk treba da se hladi u frižideru najmanje dva sata.

Video: Mirjana je napravila tortu od 30 kilograma i njom opisala Kosovski boj

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti