Vreme čitanja: oko 1 min.
Ovo je najbolji recept za pljeskavice od tikvica: Potrebna su samo 4 sastojka, nemasni su i ukusni
Vreme čitanja: oko 1 min.
Pored pohovanja postoje zanimljiviji načini da servirate tikvice...
Pljeskavice od tikvica se spremaju očas posla, a neverovatno su ukusne i predstavljaju idealnu zamenu za meso.
Ukoliko ste ljubitelji brzih i jednostavnih obroka, sigurno ćete biti oduševljeni preukusnim i zdravim pljeskavicama od tikvica.
Za njihovu pripremu vam je potrebno samo nekoliko namirnica koje, sigurni smo, već imate u svojoj kuhinji.
U nastavku vam otkrivamo glavne sastojke kao i kompletnu tehniku pripreme. Pa, da krenemo!
Potrebni sastojci:
300 g tikvica
50 g sira
100 g glatkog brašna
2 jaja
Priprema
Prvo ogulite tikvice, a zatim narendajte. Posolite ih i ostavite da odstojo najmanje 5 minuta, da tikvice puste vodu, a zatim ih dobro ocedite.
Tikvice sipajte u posudu, a zatim dodajte preostale sastojke - nariban sir, jaja, so i biber po želji.
Dobro izmeštajte sastojke kako bi dobili kompaktnu smesu. Ukoliko je pregusta, možete je razrediti mlekom, a ako ocenite da je retka dodajte slobodno malo brašna. Dobijena smesa treba da odstoji oko deset minuta, a nakon toga je spremna za prženje.
Ugrejte ulje na vatri srednje jačine, a potom dodajte smesu od tikvica koju kašikom treba da oblikujete u pljeskavicu.
Nakon što ispržite pljeskavicu, stavite papirni ubrus kako bi se upila masnoća.
Prijatno!
(K.M./Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
tea
sa 300 gr tikvica nemas nista,moras imati 1kg da bi dvoje ljudi jelo normalno a ne da gledaju koliko ce pojesti.
Podelite komentar
Maka
Bolje prezle nego brašno.
Podelite komentar
y
I dodat kašiku rakije u smesu da ne upija masnoću. Al su odlične
Podelite komentar