• 0

Ne očajavajte ako ga nemate u kući: 3 načina da sami napravite prašak za pecivo

Ne morate odmah da trčite do prodavnice, napravite ga sami

  • 0
prašak za pecivo, soda bikarbona

foto: pixabay.com

Ako ste počeli da pripremate neko jelo u čijem receptu se nalazi i prašak za pecivo, a vi ga nemate kod kuće ne očajavajte jer sami možete pripremiti zamenu za isti.

Soda bikarbona i jogurt

Pomešajte pola kašičice sode bikarbone i pola kašičice jogurta. Kulture u jogurtu reaguju sa sodom bikarbonom i stvaraju gas neophodan za narastanje testa. Ovu zamenu koristite samo u receptima u kojima se nalaze samo suvi sastojci. Ukoliko je potrebno, povećajte količinu suvih sastojaka kako vam testo ne bi bilo previše tečno.

Soda bikarbona i sok limuna

Pomešajte jednaku količinu limunovog soka i sode bikarbone. Kiselina iz limunovog soka reaguje sa sodom bikarbonom, stvarajući isti efekat kao prašak za pecivo. Ipak, vodite računa o količini limuna jer ima jak ukus koji može da se oseti u jelu.

Soda bikarbona i melasa

Pomešajte 1/3 šolje melase i 1/4 kašičice sode bikarbone. S obzirom da je specifičnog ukusa, ova zamena je idealna za specijalitete jačeg ukusa, kao što su peciva s raznim začinima, piše Stvar ukusa.

Video: Uznemirujući video za sve one koji su na dijeti ili su prosto gladni

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima