• 1

Ljudi su ostali šokirani kada su čuli da ovo povrće nikako ne bismo smeli da držimo u frižideru

I mi smo podjednako iznenađeni

  • 1
Krastavac

Foto: Pixabay

Nema lepšeg osveženja od krastavca, a iako nam je omiljen baš onda kada je najhladniji, njemu nije mesto u frižideru.

U jednom britanskom jutarnjem programu obelodanjeno je da krastavac ne treba držati u frižideru.

Naime, prema podacima Evropskog saveta za informacije o hrani, krastavcu je mesto na sobnoj temperaturi.

Ako ste i vi primetili da krastavci ne traju dugo nakon što ih kupite, to nije nužno zato što ste loše odabrali.

Biće pre da ste ga držali u frižideru. Dakle, ustanovljeno je da krastavci mogu dobiti "hladne povrede" ako se skladište na temperaturi nižoj od 10 stepeni.

Pa, zato ako ostanu u frižideru duže od tri dana, izgubiće aromu i biće mekši, a ubrzo će krenuti da buđave.

Stoga ako želite da on duže traje, trebalo bi da stoji na sobnoj temperaturi, poput posude sa voćem ili na nekom drugom mestu u vašoj kuhinji gde obično odlažete povrće.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Starina Janko

    Stvarno kada nemate šta da pišete bolje bi bilo da opišete neki izlet i slučno nego da lupate gluposti. Na pijaci prodajem krastavce i za par dana omeknu izgube na ukusu dak one što držim u hladnjači ostaju sveži mnogo duže. Zato vas molim pišite o nečemu što se razumete a ne o rekla kazala .

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima