• 4

Neodoljive pljeskavice od tikvica i jaja: Brz i jednostavan ručak gotov za čas posla

Grisckalica ili deo ručka - onda kad vam se ne jede meso, niti prave pljeskavice...

  • 4
Tikvice

Foto: Pixabay

Ukoliko ste ljubitelji brzih i jednostavnih obroka, sigurno ćete biti oduševljeni preukusnim i zdravim pljeskavicama od tikvica.

U nastavku vam otkrivamo glavne sastojke kao i kompletnu tehniku pripreme.

Sastojci:

- veća tikvica
- 2 jaja
- 2 kašike prezli

Tikvice

Pixabay

- 5 kašika griza
- 1/2 praška za pecivo
- ulje
- so i biber

Priprema:

Tikvicu oljuštiti, izrendati na krupnije rende i posoliti. Ostaviti pola sata, pa iscediti. Dodati prezle, griz, prašak za pecivo, jaja, biber, može i aleva i tucana paprika. Izmešati i formirati male pljeskavice.

Zagrejati ulje, pa pljeskavice pržiti u ulju. Vaditi na papirnu salvetu da upije višak masnoće. Mogu se servirati uz krompir pire, neki sos ili grickati uz ljuti kečap.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima