Ovako se sprema originalan bolonjeze sos: Bez jednog sastojka Italijani ne mogu da zamisle jelo

Paradajz se ne koristi u pripremi sosa, a jedan sastojak je ključan

Komentari

  • Srkimaja

    Izdinstaj pola glavice crnog luka dodaj 350 grama mesanog mljevenog svinj junetina ,dodaj 3 čena belog luka iseckanog ,dobro izdinstaj mozes malo vode usuti posoli kada voda ispari dodaj 2 kasikice origana i 2 kasikice bosiljka ,pola kasikice bibera malo promesaj pa dodaj kecapa otprilike onda ide pola litra tomatina na laganoj vatri da ukuva na kraju dodaj deci crvenog vina pusti da ukuva i vino ispari ,sos spreman ,skuvaj spagete barila 5 ne prekuvati spagete posoli ih pre kuvanja ostavi posle kuvanja 3,4 min u vodi da se ne lijepe pomesaj sa sosom po zelji mozes narendati kackavalja ili presuti parmezanom svaki put tanjir olizem .......

  • AAA

    Kakvo mlijeko😂😂😂😂Bijelo vino ide u Bolognese(ne crveno) i zteba to sve na laganoj vati da se krcka 2 sata. Tako barem pravi Italijani rade 😂

    • goran

      @AAA

      Sa junetinom ide crveno vino, mleko se dodaje u poslednjih nekoliko minuta, zbog boje i da ublaži kiselinu

  • Dobro

    Od čega se pravi koncentrat ili pire paradajza?

    • Djoka iz NY

      @Dobro

      Kao prvo, svaki Italijan će vam reći da bolonjeze sos uopšte ne postoji. U nijednom restoranu u Italiji nećete naći na meniju testeninu sa bolonjeze sosom a pogotovo ne špagete. To što se u ostatku sveta zove bolonjeze sos u Italiji se zove ragu i nikad se ne servira sa špagetama već uglanom sa tagljatelama. To vam je isto kao što poznato kinesko jelo "General Tso piletina" uopšte ne postoji u Kini.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima