• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept koji se uči napamet: Lepinjice koje će vam zameniti hleb i oduševiti ukućane

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preukusne su!

  • 0
lepinja, lepinje, tortilje, tortilja Foto: Shutterstock

Naučite kako se prave lepinjice koje su oduševile region, a recept za njih je podeljen na stranici Toprecepteka.info

Sastojci:

  • 300 g pšeničnog, ražanog ili integralnog brašna
  • 200 ml vode
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • začini po želji (origano, malo majčine dušice)
  • 1 kašika maslinovog ulja

Priprema:

Pomešajte sve sastojke u činiji i napravite glatko testo. Začine možete umešati u testo ili ih na kraju posuti po lepinjicama.

Ostavite na toplom mestu prekriveno krpom da stoji i raste oko 15 minuta.

Stavite malo brašna na dlanove i napravite kuglice od testa. Potom prstima razvlačite i oblikujte lepinje.

Ako se testo jako lepi za ruke, možete oblikovati testo u tiganju uz pomoć kašike ili lopatice za okretanje.

Zagrejte malo ulja u tiganju i stavite unutra lepinjicu (ili kuglicu koju ćete tu oblikovati).

Kad je testo prženo s jedne strane, okrenite lepinju. Ovako spremljene lepinjice možete koristiti umesto hleba uz svako jelo, kao “omotač” za domaće pljeskavice, a možete ih puniti sirom, salatom.

Prijatno!

Video: Uznemirujući video za sve one koji su na dijeti ili su prosto gladni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti