• 12
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako ovaj dodatak stavljate u pastu, prekinite odmah! Ova greška uvredila bi svakog kuvara iz Italije

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je veliko "ne"

  • 12
Pasta Foto: Pixabay.com

Stručnjaci iz Italije su objavili listu najgorih grešaka koje većina nas pravi kada je u pitanju spremanje italijanskih specialiteta.

Iako smo svesni da jela od testenine koje kuvamo kod kuće ne mogu ni približno da budu ukusna kao ona koja jedemo u restoranu, to nas ne sprečava da pokušamo da spremimo svoju omiljenu pastu ili picu.

Upravo zato što ova jela od testenine izgledaju tako jednostavno za pripremu mnogi nisu svesni da zapravo prave određene "propuste" u kuvanju.

Prema ekspertima za pripremu testenina i soseva iz brenda Napolina, mnogi ljudi prave grešku kada u pastu stavljaju jedan dodatak - sir.

Stručnjaci kažu da ukoliko bi gost restorana dodao sir u jelo od testenine kuvari iz Italije, koji su pripremali jelo, bi to doživeli kao veliku uvredu.

Osim toga, testenina sa hlebom je veliko "ne", kao i dodavanje ulja u vodu, tokom kuvanja testenina.

pasta špagete paradajz sos parmezan foto: pixabay.com

Greške koje svi pravimo sa italijanskom hranom:

Dodavanje hleba sa belim lukom kao prilog testeninama

Konzumiranje hleba pre obroka

Jedenje pice sa punjenom korom (dodacima koji se dodaju u koru)

Pica Foto: Pixabay

Rendanje sira preko testenine

Pravljenje pice sa više od tri dodatka

Ne koristite paradajz pire za pravljenje sosa

Pre jela sečete špagete kako bi bile kraće

Stavljanje ulja u vodu za testenine

Video: Neutralizujte kalorijsku bombu- zdrave špagete bolonjeze

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • FANTOM

    3. septembar 2020. | 16:43

    Ja jedem špagete i makarone kako god ih pripremim. E mnogo mi puca prsluk dal' će žabari da se naljute ili ne. Na špagete sitno na kockice slaninica sa sosom od mlevenog mesa , belog i crnog luka , ljuta mlevena paprika, sitno iseckan svež celerov list , malo origana, kečap ljuti i povrh svega izrendan kačkavalj. I zašto su špagete Italijanski brend? Jel' isto kao što Slovenci brendiraše ajvar a papriku , paradajz i plavi patlidžan uvoze iz drugih zemalja a među njima je i naša Srbija.

    Podelite komentar

  • Sirogoj

    3. septembar 2020. | 15:26

    Ne postoji nikakva greška, ni u pripremanju hrane, ni u konzumiranju. Ljudi treba da jedu onako kako vole i kako im prija i da piju ono što im u tom trenutku odgovara,a elitisti kuvari i sledbenici snobovi neka se češu..

    Podelite komentar

  • Olja trst

    3. septembar 2020. | 15:07

    Ide parmezan na razlicite sosove al nikako na one sa ribom!

    Podelite komentar