Vreme čitanja: oko 1 min.
Najlakši recept za brzu pripremu prženog ajvara od babure koji ima rok trajanja do sledeće zimnice
Vreme čitanja: oko 1 min.
Može da izdrži do sledeće godine!
Nakon što smo podelili najpopularniji recept za pripremu ajvara, mnogi su želeli da znaju kako se on pravi sa baburama.
Evo i originalnog recepta iz 70-ih godina:
Krupne mesnate babure oprati, pa kad se od vode osuše, ispeći ih u pećnici. Ispečene babure oljuštiti i staviti u cediljku da prenoće, da bi se sok od njih osedio. Sutradan ih očistiti od peteljki, pa oštrim nožem na dasci sitno iseckati, posoliti i staviti u šerpu. Tada šerpu staviti na vreo šporet da se paprike prže.
Paprike neprestano mešati drvenom varjačom dok sok, koji će paprike pustiti, ne uvri.
Sada zagrejati tegle, pa potpuno upržen i bez soka vruć ajvar sipati.
Tegle odmah povezati - prvo čistim belim platnom, pa onda pokvašenim belim pek papirom. Tako povezane pegle staviti u mlaku rernu, a ujutru ih obrisati i staviti gde je i ostala zimnica.
Ovako ostavljen ajvar može se održati do novih paprika.
Prijatno!
Video: Probali smo ajvar vredan 50.000 dolara
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Biljka
A ulje? Gde je tu ulje?
Podelite komentar
Ljubiša
Znači sad nastupa smena. Vraćaju se paradajz turisti, a sprmaju se ajvar turisti.
Podelite komentar