• 2

Tajni sastojak zahvaljujući kojem će domaća supa biti još zdravija: Da li ste znali za ovaj trik?

, Telegraf

Nikada se ne biste setili da ovo stavite u supu

  • 2
supa

Foto: Pixabay

Supa uvek ispadne najbolje kada u nju savite više različitih vrsta mesa, goveđe, teleće i kokošije. Takođe, što više zeleniša dodatno popravlja konačni rezutat.

Ovaj mali trik može vašu domaću supu da učini još zdravijom.

Tek kada provri, dobro je posolite. Supa je uvek ukusnija ukoliko se kuva lagano, na umerenoj temperaturi, a zelen se doda tek kada se odstrani pena sa površine. U supu dodajte i čašu hladne vode.

Ako vam se čini da je mutna, ulupajte belance i stavite ga u supu dok kuva. Goveđa supa biće bistrija ako joj dodate tajni sastojak: ljusku od jajeta.

Pecite ljuske od jaja desetak minuta u rerni na 180 stepeni, zatim pustite da se ohlade, pa ih drobite dok se komadići ne pretvore u prah.

Dobijenu masu možete svakodnevno dodavati u supe u kuvana jela i tako si povećati unos kalcijuma koji je svakom čoveku neophodan za zdrave kosti.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PECA

    Može i ljuska od jaja noja. Biće još bistrija i ukusnija.

  • tea

    neka hvala kuvam kao i do sada.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima