≫ 

Vodič za zimnicu: 5 starinskih recepata za najbolji kiseli kupus, paradajz, paprike, ajvar i džem

 ≫ 

Ovo su recepti koji se prenose s kolena na koleno

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Ona.rs.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Pista

    20. septembar 2020 | 20:48

    Samo mi recite gde da nadjem grumen soli od 5-6 kg za kiseljenje kupusa dal da idem u Tuzlu u rudnik soli da ga iskopam ,izem vam recept sto bi rekla moja baba Naka.

    Podelite komentar

  • sudija

    20. septembar 2020 | 19:07

    Za kupus recept nije bas dobar.Danas svi ostsvljaju kupus u plavom plasticnom buretu gde staje oko 70kg kupusa ,to je bure od 120 l.Kupus se ocisti tako sto prvi listovi se bacaju i srce od kupusa se malo izdubi nozem oko 2cm. Posle pocinje redjanje kupusa u bure i u svaki kupus se sipa so u udubljenje od srca sto ste iskopali.U praznine oko glavica raseci glavicu kupusa i popunjavati rupe da sto vise stane u bure.Kad ste kupus poredjali u bure i posolili sa 1 kg soli tako ostaviti do sutra dan da kupus upije so.Sledeceg dana dodati jos 2kg.soli i napiniti bure vodom. Pozeljno je pretakati 2 puta nedeljno dok se kupus ne ukiseli a moze i jednom zavisi od vanjske temperature.stto hladnije to se manje pretace.Ako hocete roze rasov dodati jednu crvenu glavicu kupusa neoreporucuje se cvekla posle je kupus modar i dobija drugi ukus.Kad izvadite kupus rasov ne sme da se teglji ko sline onda niste bili dobar majstor .pozdrav od kupusara iz Trnovca kod Petrovca sa mlave. Ponavljam bure plavo 120l ide 3kg.soli ne vise .

    Podelite komentar

  • Kinder Jandt

    20. septembar 2020 | 19:04

    Fali samo humus!

    Podelite komentar