• 3

Ovako se pravi najbolji domaći burek sa mesom: Čar je u "tajnoj" pripremi jednog sastojka

, Telegraf

Najbolji burek je onaj sa prethodno pečenim korama

  • 3
Burek

Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

Ovako se pravi najbolji domaći burek sa mesom:

Kupiti mešano mleveno meso od 500 grama svinjskog i 500 grama goveđeg.
U šerpi zagrejati 1 kašiku istopljenog maslaca, pa dodati meso, 5-6 glavica crnog luka samlevenog, posoliti ga, obriberiti, pa ostaviti da se prži.
Prženo meso skinuti sa šporeta, dodati još malo zagrejanog maslaca i sve promešati.
Posle toga u meso staviti 8 jaja i sve dobro varjačom izmešati. Pola kilograma belog mekanog brašna zamesiti blago posoljenom vodom, pa testo dobro izraditi na dasci i podeliti u jufke.

Razviti malo prvu koru i namazati je maslacom. Drugom korom, iste veličine pokriti namazanu koru, pa tu dvostruku koru posuti brašnom da se ne bi lepila za oklagiju pri razvijanju. Tako razvijene i zalepljene sve po dve kore treba peći u rerni dok se sve ne ispeku. Samo jednu koru ostaviti nepečenu.

Burek

Foto: Wikimedia/Nikola Škorić

Zatim uzeti tepsiju, namazati je maslacem, pa ređati. Najpre jednu, pa preko nje nadev od mesa, preko njega drugu koru, opet nadev i tako redom.
Poslednji red nadeva pokriti onom nepečenom korom i nju poprskati mašću, pa burek peći u rerni.
Pečen burek iseći i poslužiti dok je vruć.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Emilija

    Bravo Pero to nije pita sa mesom dok ima toliko puno mesa i 8 jaja poz

  • Zorica

    U fil za burek sa mesom ne idu jaja,samo mesi,luk,biber i so. I ne moraju pecene kore,nego rastanjiti testo,razviti veliku koru i filovati

  • Pera pekar

    Kilo mesa osam jaja i pola kila luka a samo pola kila kore?! To ne može nikako da bude ni pita ni burek već samo mleveno meso sa korama.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima