• 14

Ovakvu lenju pitu još niste probali: Ubedljivo najbrži recept, a ukus je pravo savršenstvo

, Telegraf

Ukus i miris iz bakine kuhinje

  • 14
Lenja pita

Printscreen: Youtube/Domaci Recepti

Ako pita može da bude lenja, možete i vi. Ovaj recept je veoma jednostavan i brz, a dobićete izvanrednu pitu sa jabukama kojom ćete sigurno obradovati sve ukućane.

Sastojci:

1 šolja masti (250ml)

1 šolja šećera (250ml)

3 jaja

3 šolje brašna

1 kesica praška za pecivo

1,5 kg jabuka

Priprema:

Testo:

Umutiti mast i šećer i dodati jaja. Ponovo umutiti pa dodati brašno i prašak za pecivo.

Od toga zamesiti testo koje se ne lepi za ruke. Slobodno dodajte malo brašna ako je potrebno. Podeliti testo na dva dela, jedan deo razvući u plehu koji je prekriven papirom za pečenje. Rasporediti fil od jabuka, pa preko fila staviti drugi deo, takođe razvučenog, testa.

Fil:

Jabuke očistiti, izrendati pa ih prodinstati sa šećerom i pustiti da se ohlade. Količina šećera zavisi od ukusa i od toga koliko su jabuke slatke. Možete dodati i malo cimeta.

Pitu peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko pola sata, ili dok lepo ne porumeni.

Video: Zašto je ceo svet opčinjen ovim slatkišem?! Evo kako da ga i vi napravite

 

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    Najbrže je: kupiš kore za pite, u koru izrendaš veću jabuku,dodaš cimeta,može malo orasa iseckanih i grožđica,smotaš u tepsiju i tako tri puta...za sve potrebno 10 minuta, i stavi u rernu na180°C da se peče oko 30 minuta,vidi se po boji... u tepsiju prethodno staviš papir za pečenje,ne treba šećer ni ulje ili mast...slatka od jabuka i zdravija

  • pokusajte ovako

    250g margarina/putera 300g brasna 180g secera 3jaja jabuke ne treba vam nista vise. napravite testo od brasna,secera,3 zumanca i margarina. ostavite sat vremena u frizider. jabuke narendajte i pomesajte sa belancima koje ste prethodno penasto umutili. podmazite pleh, podelite testo na dve polovine, jedna gore druga gore, u sredini jabuke. 175 stepeni ventilator, sat vremena i gotovo!

  • Danijela Vučić

    Nisam nikad dinstala jabuke! Dovoljno ih je samo naribati, pošećeriti po potrebi, te dodati cimet i dobro izmiješati, te rasporediti po kori. I ne treba papir za pečenje, već se samo namasti protvan ili tepsija

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima