• 7

Najlakši recept za vazdušaste i hrskave palačinke koje ćete praviti non-stop

Recept koji svima uspeva!

  • 7
foto Pixabay

foto Pixabay

Kad kažemo "jede mi se nešto slatko", obično pomislimo na palačinke. Brzo se pripremaju, ukusne su i možemo da ih jedemo solo, ali i sa šećerom, mlevenim orasima, džemom, eurokremom... Postoje i one slane varijante sa kiselom pavlakom, šunkom, majonezom, kačkavaljem, kiselim krastavčićima, mariniranim šampinjonima...

Ako niste vešti u kuhinji, a želite da napravite palačinke po receptu naših baka, obavezno zabeležite univerzalni recept koji donosimo.

foto Pixabay

foto Pixabay

Sastojci:

  • 5 jaja
  • dve supene kašike šećera
  • pola kafene kašičice soli
  • 800 grama brašna
  • 600 mililitara kisele vode

Priprema:

Odvojite belanca od žumanaca, pa ih mikserom umutite u čvrst sneg. Dodajte šećer, još malo mutite mikserom, pa dodajte ostale sastojke i sve lepo sjedinite tako da smesa bude glatka, bez ijedne grudvice.

U tiganj stavite kašiku masti (ili ulja), sačekajte da se zagreje, pa sipajte malo smese za palačinke i pecite dok obe strane ne porumene. Palačinke su gotove kad ivice testa počnu da se odvajaju od tiganja i dobiju braonkastu boju. Ringla mora da bude vrela, jer što se palačinke kraće peku to će upiti manje masnoće i biće vazdušastije.

Namažite palačinke nadevom koji želite - slatkim ili slanim - i uživajte u čaroliji ukusa!

foto Pixabay

foto Pixabay

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    Zna li neko kako napraviti bas hrskave malo deblje palacinke ...mekane su mi👎

  • Peki

    A ko ima cepterov tiganj u testo na pola litre mleko +kisela voda+jaja .so.brasno stavi tri kasike ulja i podmaze samo prvo pecenje palacinke i vise nema potrebe da koristi ulje

  • Stevanović Jagoda

    Uopšte ne znam da li sam naručila patike i jaknu ili ne?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima