• 6

Napraviti tri leće je lakše nego što ste mislili: Ukus kao iz najbolje poslastičarnice

, Telegraf

Kolač koji svi vole

  • 6
tri leće

Printscreen: Youtube/ Recepttura

Za svaku proslavu, rođendan, ili ovičan nedeljni ručak možete da spremite tri leće ili "tri mleka" kao poslasticu.

Osvežavajući kolač će sigurno oduševiti sve goste i ukućane, a vama neće oduzeti više od 45 minuta da ga spremite.

Sastojci:

Za koru:

6 jaja
200 g šećera
200 g brašna
200 g griza
1 kesica praška za pecivo

Za preliv:

1 l mleka
500 ml slatke pavlake
150 g mleka u prahu

Za karamel:

200 g šećera
200 ml slatke pavlake
30 g maslaca

Priprema:

Umutiti 6 belanaca sa 200 gr šećera, dodavati jedno po jedno muteći 6 žumanca. Dobro umutiti i dodati mešavinu brašna. griza i praška za pecivo. Dobro izmešati i staviti u pleh veličine 20x35 cm prethodno podmazan uljem i posut brašnom. Peći na 180 stepeni 25 do 30 minuta.

U posudu staviti mleko i slatku pavlaku da provri i dodati malo po malo mleka u prahu muteći žicom da nema grudvica. Koru ohladiti da bude maka izbockati štapićem za ražnjić i sipati vrelo mleko kutlačom i ostaviti da kora upije i ohladi se.

U suvu posudu staviti 200 gr šećera, karamelisati u svetlo braon boju, dodati 200 ml slatke pavlake i na tihoj vatri kuvati mešajući žicom da se karamel istopi i na kraju dodati 30 gr maslaca. Preliti kolač, dobro ohladiti pa seći.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    To se u moje vreme zvalo koh,a ovi pomodari danas izmisljaju svasta...

  • Tanče

    A može li bez pavlake?

  • Komsija

    Samo u Ulcinju je vrhuski spremljen

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima